2017-02-12 10:00:24
Φωτογραφία για Ν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Θα έχουμε μια αξιολόγηση που δεν θα παραβιάζει τις αρχές της κυβέρνησης» τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο κανάλι «Ε».

Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε «ότι το ύψος του αφορολόγητου είναι θέμα αρχής και οι όποιες υποχωρήσεις κάνουμε δεν θα αφορούν τις αρχές της κυβέρνησης».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι: «Όταν θα πάμε στη Βουλή να ψηφίσουμε τα νέα μέτρα,η αξιολόγηση θα έχει κλείσει και το όλο κλίμα θα είναι θετικό».

Πάντως, η ιδιαιτέρως σκληρή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ χθες, έδειξε ότι το «παζάρι» βρίσκεται σε εξέλιξη. Με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη να προσπαθήσει «μέχρι τέλους» την μεταφορά των μέτρων, μετά 2018, στην επέκταση του «κόφτη», ενώ επιπλέον αντιδρά σε λύση που δεν θα οδηγεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Ειδικά για τη μείωση του αφορολόγητου, κυβερνητικά στελέχη εξηγούν ότι «υπό προϋποθέσεις» θα μπορούσε να νομοθετηθεί προληπτικά και με ρήτρα ακύρωσης, αλλά σε επίπεδα «πολιτικά διαχειρίσιμα». «Τέτοιο επίπεδο δεν είναι τα 5-6.000 ευρώ», λένε, «δείχνοντας» το ΔΝΤ.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ