2017-02-13 00:57:08
Φωτογραφία για Σ. Φάμελλος: Δεν θα επιτρέψουμε τη λογική της ασφυξίας στη χώρα μας, επειδή το ΔΝΤ επιμένει σε λάθος δείκτες και πολιτικές
«Η σιγουριά για το κλείσιμο της β? αξιολόγησης στηρίζεται στο γεγονός ότι η χώρα έχει ικανοποιήσει τις προβλέψεις, σε δημοσιονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο» είπε μιλώντας στον Ρ/Σ Βήμα FM 99.5 o Aν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος και συμπλήρωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, εντόπισε τις διαφωνίες για την ολοκλήρωση, μόνο όσον αφορά στις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν από το ΔΝΤ και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε από την Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Μέρκελ και τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμβάλλουν στην ουσία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που είναι οι προωθητικές συμφωνίες και οι συναινέσεις. Κατέστη σαφές, εκ μέρους της Ελλάδας, ότι η χώρα διαπραγματεύεται μόνο προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της. Και, βέβαια, ζήτησε να μην παίζουν κάποιοι με σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη, υπονοώντας ότι θέλουμε μία Ευρώπη των συναινέσεων, που θα προχωρά μπροστά και όχι μια Ευρώπη των αντιθέσεων, που ανοίγει την πόρτα στην Ακροδεξιά» τόνισε ο ΑΝ. ΥΠΕΝ.


Σχολίασε πως «είναι περίεργο ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί και έρχεται στις διαπραγματεύσεις με χρηματοοικονομικούς δείκτες, που επιμένουν ότι η χώρα το 2016 είχε ύφεση και μηδενική απόδοση στα δημοσιονομικά. Είναι εντυπωσιακή η επιμονή του σε λάθος συνταγές και λάθος δείκτες», την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, συνομιλούν μαζί μας με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. «Νομίζω, ότι και η γερμανική κυβέρνηση θα επιλέξει αυτήν την διαδρομή της πολιτικής συμφωνίας. Από την πλευρά μας, ακούμε προσεκτικά όλες τις τοποθετήσεις στην Ευρώπη, αλλά μας ενδιαφέρει και διεκδικούμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα» πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ