2017-02-13 15:47:09
Φωτογραφία για Οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον μακελάρη του Βερολίνου εξυμνούσαν τον Μουσολίνι
Η Γερμανία δεν θα δώσει διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς που εξετέλεσαν τον 'Ανις 'Αμρι. Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να δώσει, τελικά, διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς Λούκα Σκατά και Κρίστιαν Μόβίο, οι οποίοι στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου εκτέλεσαν στο Μιλάνο τον Τυνήσιο τρομοκράτη Άνις 'Αμρι.

Όπως γράφει η Corriere, με αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild η κυβέρνηση της 'Αγκελας Μέρκελ είχε την πρόθεση να ευχαριστήσει δημοσίως, με διάκριση, τους δύο αστυνομικούς που εντόπισαν και εκτελεσαν τον 'Αμρί, ο οποίος, βάσει των ερευνών, πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στην υπαίθρια αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, δύο υπουργοί της Γερμανίδας Καγκελάριου φέρονται να αντέδρασαν, διότι διαπιστώθηκε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξυμνούσαν τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, έκαναν τον χαρακτηριστικό φασιστικό χαιρετισμό και είχαν εκφράσει ρατσιστικές θέσεις και απόψεις.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί, πάντως, από το ιταλικό δημόσιο σε νέα, απόρρητη υπηρεσία, για να προστατευθούν από τυχόν εκδίκηση της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ