2017-02-13 19:48:09
Φωτογραφία για Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια συγκροτήματος οικημάτων ΣΟΑ και στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοιτούντων της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη στην τελετή εγκαινίων συγκροτήματος 22 διαμερισμάτων ΣΟΑ της Φρουράς Θεσσαλονίκης. Επίσης, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοιτούντων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Θεσσαλονίκη.

            Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος διαμερισμάτων ΣΟΑ, είπε τα εξής:

            «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να εγκαινιάζουμε τα 22 διαμερίσματα των ΣΟΑ της Φρουράς Θεσσαλονίκης ως μία ελάχιστη αναγνώριση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των αναγκών των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των οικογενειών τους.

            Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όλη η Κυβέρνηση και σύσσωμος ο ελληνικός λαός μόνο λόγια τιμής έχουν να εκφράσουν για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που μοχθούν νυχθημερόν για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, καθώς και για τις οικογένειές τους, που τα στηρίζουν, συμμετέχοντας στις όποιες ταλαιπωρίες και αγωνίες τους, με μεταθέσεις, με δύσκολες συνθήκες.


            Η ευαισθησία μας σε θέματα προσωπικού είναι πάγια και η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας. Θα επαναλάβω, για μια ακόμα φορά, αυτό που λέω σχεδόν καθημερινά, ότι το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι το προσωπικό τους.

            Από τη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πασχίζουμε με τη Στρατιωτική Ηγεσία για τη σταδιακή επίλυση του οικιστικού προβλήματος του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με ένα μακρόπνοο σχέδιο στέγασης των στελεχών όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας, των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των ΕΠΟΠ και των οικογενειών τους, σε όλη την Ελλάδα, στις μεγάλες πόλεις, στην παραμεθόριο, αλλά κυρίως σε εκείνους τους τόπους που πολλές φορές τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας συνεχείς μεταθέσεις, αναγκάζονται να πληρώνουν πάνω από το 80% του μισθού τους προκειμένου να καλύψουν τις οικιστικές τους ανάγκες.

            Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με ένα πρόγραμμα, με σοβαρότητα, με επιμονή και τα σημερινά εγκαίνια είναι η συνέχιση του προγράμματος κατασκευής οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μέσω αυτής της πολιτικής βελτιώνεται το επίπεδο και η ποιότητα ζωής των στελεχών και των οικογενειών τους σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, με δυσχέρειες για τη χώρα, αλλά και για τους πολίτες.

            Ενάντια στις περικοπές και στους περιορισμούς με τη χρηστή οικονομική διοίκηση, αλλά κυρίως με τον εναγκαλισμό του προγράμματος από το σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καταφέραμε σε περίπου δύο χρόνια να προσφέρουμε στέγη σε παρά πολλές οικογένειες. Πέρυσι, ξεπεράσαμε τα 100 σπίτια, ενώ φέτος θα ξεπεράσουμε τα 400 σπίτια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Θέλω, σε αυτό το σημείο, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Μηχανικό. Χθες το είδαμε, με το ΤΕΝΞ, να αναλαμβάνει μία δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή για την πόλη της Θεσσαλονίκης και να την φέρνει εις πέρας με επιτυχία. Σήμερα εγκαινιάζουμε αυτό εδώ το οίκημα, που έγινε με έναν προϋπολογισμό, με τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε ούτε στο 10% των αναγκών των οποίων καλύπτουμε.

            Θέλω, επίσης, να πω ότι το Μηχανικό είναι αυτό που ανέλαβε και το μεγαλύτερο έργο για την ανταπόκριση των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό θέμα. Μέσα σε περίπου 13 ημέρες καταφέραμε να χτίσουμε αυτά τα περίφημα πέντε hotspots στα νησιά, αλλά και τα relocation centers σε όλη την Ελλάδα.

            Η Ελλάδα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έλαβαν τα εύσημα όλου του κόσμου. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των μεγάλων ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του Ρώσου Προέδρου Πούτιν για την ανταπόκριση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτό το μεγάλο διεθνές θέμα. Όλα αυτά χάρη στο Μηχανικό.

            Με την επανίδρυση της ΜΟΜΑ - της ΜΟΜΚΑ πλέον - είδαμε ότι το Μηχανικό βρίσκεται σε κάθε δύσκολη περίσταση, στις φυσικές καταστροφές, αλλά και κοντά στους ακρίτες μας, ιδιαίτερα στα νησιά, δημιουργώντας υποδομές που δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τον ιδιωτικό τομέα.

            Τα έσοδα τα οποία έχουμε - πέραν του κρατικού προϋπολογισμού - από την εκμετάλλευση των ακινήτων και της περιουσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πηγαίνουν προς όφελος του προσωπικού, με πρώτο στόχο τη δημιουργία κατοικιών.

            Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω, επειδή υπάρχουν πολλά αιτήματα για παραχώρηση χώρων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς διάφορους φορείς, προς την Περιφέρεια ή προς τους Δήμους, ότι η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη. Θα έχει απόλυτη προτεραιότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να ενοικιάζει αυτούς τους χώρους, αλλά δεν πρόκειται να δοθεί κανένας χώρος αν δεν ικανοποιεί το 5% της αντικειμενικής αξίας το χρόνο.

            Αυτά τα χρήματα, δεν πηγαίνουν για εξοπλιστικά προγράμματα, πηγαίνουν προς όφελος του προσωπικού. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να πω ότι πλέον είμαστε σε μια πολύ καλή συμφωνία και για το θέμα του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» όπου προχωρούμε σε αντιπαροχή από την πλευρά της Πολιτείας με παράδοση του στρατοπέδου προς τον Δήμο σε δημιουργία τουλάχιστον 100 κατοικιών για τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

            Είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχή λειτουργία του προγράμματος συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού αλλά και τους Διοικητές σε όλη την κλίμακα της Ιεραρχίας για την άμεση συνδρομή τους στην λειτουργία των ΣΟΑ.

            Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα και την τοπική κοινωνία που δείχνει έμπρακτα την αγάπη της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο θα πρέπει όλοι μαζί να περνάμε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

            Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, που με πολλή αγάπη αγκαλιάζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιλαμβάνονται ότι η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι αναγκαία μόνο για τις ημέρες του πολέμου, αλλά ότι με την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό τους διασφαλίζουν την ειρήνη.

            Η ειρήνη διασφαλίζεται όταν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε απειλή.

            Εύχομαι στους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς που θα κατοικήσουν σε αυτά τα σπίτια να είναι ευτυχισμένοι και να ζήσουν με καλύτερες συνθήκες μετά από αυτό το έργο.

            Καλή διαμονή σε όλους».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ