2017-02-14 17:47:06
Φωτογραφία για Συνάντηση Θεοδωράκη-Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες: Οχι άλλες ζαριές στις πλάτες των Ελλήνων
Δραματικό μήνυμα στέλνει ο Πιέρ Μοσκοβισί μέσω του Σταύρου Θεοδωράκη, με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη στο Στρασβούργο «Είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση άμεσα και να μην χαθεί ο Φεβρουάριος, δεν υπάρχουν περιθώρια για Μάρτη ή Απρίλη», διεμήνυσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος Επίτροπος ο οποίος θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Αθήνα και θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε μια ύστατη προσπάθεια να κλείσουν τα μέτωπα της αξιολόγησης.

Ο κ. Μοσκοβισί δείχνει να εκτιμά ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει εγκαίρως εφόσον το ΔΝΤ πάψει να έχει παράλογες απαιτήσεις και να στηρίζεται σε λανθασμένους υπολογισμούς. Η Κομισιόν φαίνεται ότι έχει αναλάβει έναν ρόλο «γεφυροποιού», αλλά παραμένει πιστή στη γραμμή της ότι «χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα», ενώ προσπαθεί να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να μην δείξει αδιαλλαξία ή να τρενάρει την διαπραγμάτευση.


Ο κ. Θεοδωράκης ενδιαφέρθηκε να μάθει αν έχει φουντώσει ξανά το σενάριο του Grexit επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και Ελληνες βουλευτές που μιλούν για επιστροφή στη δραχμή. «Αυτά είναι αστεία πράγματα» φέρεται να απάντησε ο κ. Μοσκοβισί.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε την Δευτέρα το βράδυ και με τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος επίσης φάνηκε ανήσυχος για την παράταση της διαπραγμάτευσης. «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες» είπε στον συνομιλητή του.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση;

«Η αξιολογηση πρεπει να κλείσει και πρέπει να κλείσει τώρα τον Φεβρουάριο. Το ΔΝΤ να μην απαιτεί παράλογα μέτρα και να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμους. Αυτό συζητήσαμε και με τον κ. Μοσκοβισί ο οποίος διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές έναν σημαντικό ρόλο.

Και η δική του άποψη, χωρίς βεβαια να μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του, είναι ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποδεχτεί τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική ανάπτυξη και να μην επιμένει σε αριθμούς και προβλέψεις που και στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί λανθασμένες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση σπατάλησε για άλλη μια φορά πολύτιμο χρόνο και τώρα η χώρα βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είναι όμως ώρα για αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν είναι ώρα για να αποδοθούν ευθυνες.

Καλούμε την κυβέρνηση να μη χάσει τον Φλεβάρη, να μην χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση του Μάρτη, να μην μπει η Ελλάδα στη δίνη των εκλογικών αναμετρήσεων Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας. Μένουν μόνο λίγες μέρες και για άλλη μια φορά το Ποτάμι ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την κρισιμότητα των στιγμών.

Το τυχοδιωκτικό σενάριο της καθυστέρησης που συζητούν κάποιοι στην κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλειφθεί. Όχι άλλες ζαριές με τις ζωές των Ελλήνων».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ