2017-02-14 18:24:06
Φωτογραφία για Τελικά ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
Ανέκαθεν, η απόλαυση του φαγητού συσχετιζόταν με αυτήν του έρωτα Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων ενώ μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης.

Πρωταρχικό ρόλο στην ερωτική διάθεση διαδραματίζει ο εγκέφαλος. Οι ουσίες (νευροδιαβιβαστές) που μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο, καθορίζουν την γενικότερη διάθεση μας, άρα και την ερωτική μας επιθυμία.

Αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, οπότε οι πρωτεϊνούχες τροφές (κρέας, ψάρι, αυγό) παρέχουν τα απαραίτητα δομικά συστατικά για την παραγωγή τους. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενισχύουν την δράση των νευροδιαβιβαστών και σε συνδυασμό με την βιταμίνη C (ακτινίδια, πορτοκάλια, φράουλες), το μαγνήσιο (ξηροί καρποί, σοκολάτα- κακάο, δημητριακά ολικής αλέσεως) και το σελήνιο (μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως), αποτελούν απαραίτητα συστατικά για μια υγιή σεξουαλική ζωή.


Η ιστορία, μας δίδαξε πως από την αρχαιότητα ακόμη οι πρόγονοι μας χρησιμοποιούσαν διάφορες τροφές ως αφροδισιακές, προκειμένου να αυξήσουν την ερωτική τους διάθεση. Σήμερα λοιπόν, έχουμε ανάγει και εξελίξει την διατροφική μας παράδοση υιοθετώντας ακόμη περισσότερα στοιχεία και τρόφιμα όπως:

Σοκολάτα: Το πιο δημοφιλές αφροδισιακό σόλο τον κόσμο. Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στην σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητα της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Μετά την κατανάλωση της εκκρίνονται στον οργανισμό ενδορφίνες, ουσίες που έχουν άμεση σχέση με την καλή διάθεση και την ευχαρίστηση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση. Η αφροδισιακή δράση της σοκολάτας πολλαπλασιάζεται όταν συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα.

87ad8ab79fdd5a851280db98db3aed90 XL

Οστρακοειδή: (Μύδια, στρείδια, χτένια, κυδώνια) θεωρούνται ως ισχυρά αφροδισιακά. Πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος ενισχύει στον οργανισμό την παραγωγή τεστοστερόνης που είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική διέγερση.

Μέλι: Από την αρχαιότητα ακόμη, είχε τη φήμη του αφροδισιακού. Τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και δίνει ενέργεια στο σώμα. Η έντονη γλυκιά γεύση του και η ιδιαίτερη μυρωδιά του έχει θετική επίδραση στον εγκέφαλο.

Κρασί: Εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπου βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες ανεβάζει τη διάθεση και προκαλεί άρση των αναστολών αφού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Προσοχή όμως στην ποσότητα αφού η αυξημένη κατανάλωση του έχει συσχετιστεί με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

bigstock 154684208

Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) αποτελούν μια καλή επιλογή για αύξηση της libido καθως είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε η οποία προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, ενώ έχει άμεση επίπτωση στη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Γνωστή και ως «αναπαραγωγική βιταμίνη» συστήνεται για τη θεραπεία της υπογονιμότητας. (βρίσκεται : ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηροί καρποί).

Καυτερές πιπεριές: Η καψαικίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε υπεραιμία.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους σώματος, η φυσική δραστηριότητα και η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου το οποίο βασίζεται στο μοντέλο της μεσογειακής διατροφής και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων – φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, κόκκινο κρασί (πάντα με μέτρο) και ελαιόλαδο σαν κύρια λιπαρή ύλη- μπορεί να αποτελέσει το μυστικό της ευζωίας συμπεριλαμβανομένης και της καλή ερωτικής ζωής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ