2017-02-16 16:07:33
Φωτογραφία για Στην Ολομέλεια του Άρειου Πάγου η υπόθεση Σώρρα - Τι είπε στην εισήγησή της η εισαγγελέας
Στο… στόχαστρο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου βρέθηκε σήμερα (16/2) η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα καθώς συζητήθηκε η αναίρεση υπέρ του νόμου προκειμένου να ανατραπεί η ακατανόητη απόφαση (2013) του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία γινόταν δεκτό πως τα 600 δις δολάρια που διατείνεται ότι διαθέτει ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι υπαρκτά και σε τίτλους ομολόγων!

Η απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας όσο και οι συνήγοροί του δεν εμφανίστηκαν κατά τη σύντομη συζήτηση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο, αλλά παρόντες δεν ήταν ούτε και υποστηρικτές του.

Η επίμαχη απόφαση του 2013, αποτέλεσε για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια το «όπλο» του Αρτέμη Σώρρα, προκειμένου να πείθει χιλιάδες πολίτες ότι με τα ομόλογα αυτά μπορούν οι ίδιοι αλλά και το κράτος να διαγράψουν ιδιωτικό αλλά και κρατικό χρέος.


Όπως αναφέρεται στην αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου η επίμαχη απόφαση στερείται αιτιολογίας, έχει ελλειπή επιχειρήματα και προβλήματα νομικής φύσεως.

Η εισήγηση

Ειδικότερα στην εισήγηση μεταξύ άλλων αναφέρει:

• Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

• Δεν προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία. Ειδικότερα, δεν παρατίθενται στην απόφαση τα αποδεικτικά μέσα από τα οποία συνήχθησαν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού των 600 δις δολαρίων ενώ αναφέρει αορίστως και δεν προσδιορίζει δυνάμει ποιου πληρεξουσίου ο Αρτ. Σώρρας είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού. Επίσης δεν προσδιορίζει τα ακριβή στοιχεία των 6 διεθνών γραμματίων, ούτε πού ακριβώς φυλάσσονται αλλά αόριστα ότι «βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά.

Είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δις φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος».

Αντιφατικά και εσφαλμένα η απόφαση ερμηνεύει ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ανησυχία στους πολίτες ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος από τους ισχυρισμούς Σώρρα για την αμύθητη περιουσία του.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται εισαγγελικές έρευνες για τη δράση του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του αλλά και για το εάν η «Ελλήνων Συνέλευσις» δρα ως εγκληματική οργάνωση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ