2017-02-16 18:38:19
Φωτογραφία για Αυτόνομα αεροταξί στο Dubai!
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα λεφτά δεν είναι θέμα. Γι’ αυτό δοκιμάζονται εκεί πολλά φιλόδοξα πρότζεκτ Εν προκειμένω, η επίσημη Αρχή Δρόμων & Μεταφορών (RTA) θέλει να εισαγάγει μια υπηρεσία μεταφοράς επιβατών με drones από τον Ιούλιο του 2017. Με άλλα λόγια, ιπτάμενα ταξί.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η RTA σε συνέντευξη Τύπου στο Dubai, η υπηρεσία ιπτάμενων ταξί πρόσφατα έκανε και τις πρώτες της δοκιμές. Η ιπτάμενη μηχανή που έχει επιλεγεί είναι το Ehang 184, ένα Αυτόνομο Ιπτάμενο Όχημα (AAV) σχεδιασμένο από μια κινεζική εταιρεία. Όσοι παρακολουθούν τα πράγματα, ίσως να το θυμούνται από την έκθεση CES του 2016.

Όπως λέει ο κατασκευαστής του, το κινέζικο αυτό drone είναι «το ασφαλέστερο, εξυπνότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον αυτόνομο ιπτάμενο όχημα χαμηλού ύψους πτήσης» και υπερηφανεύεται ότι προσφέρει μεταφορικές λύσεις για αποστάσεις 40-50 χιλιομέτρων. Η RTA εκτιμά ότι ο μέγιστος χρόνος λειτουργίας του είναι 30 λεπτά, χάρη σε μια μπαταρία 17 kWh που μπορεί να φορτιστεί σε 4 ώρες από πρίζα των 50A.


To Ehang 184 είναι σχεδιασμένο να ταξιδεύει με μέση ταχύτητα 60 km/h σε ένα μέγιστο ύψος πτήσης 3.500 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η άντωση και ώση παρέχονται από 8 ηλεκτροκινητήρες, δύο σε κάθε άκρο (ο ένας πάνω από τον άλλο). Η συνολική ιπποδύναμή τους είναι 207 PS.

Το απόβαρο της ιπτάμενης μηχανής είναι 240 kg και το φορτίο που μπορεί να μεταφέρει φτάνει τα 100 kg συν μια μικρή βαλίτσα. Όταν ο επιβάτης δεθεί στο αγωνιστικού τύπου κάθισμα, επιλέγει έναν προορισμό στην οθόνη αφής μπροστά του, κι αυτό είν’ όλο.

Το Ehang 184 μπορεί να είναι αυτόνομο, όμως για λόγους ασφαλείας παρακολουθείται από ένα κέντρο ελέγχου. Αν συμβεί κάτι κακό, π.χ. να βγει το ένα πακέτο ηλεκτροκινητήρων εκτός ελέγχου, το drone  εξακολουθεί να είναι ικανό να εκτελέσει ένα κανονικό σχέδιο πτήσης. Αν υπάρξει μια μεγαλύτερη δυσλειτουργία, ο ηλεκτρονικός «εγκέφαλος» του 184 θα δώσει εντολή στο drone να προσγειωθεί αμέσως στην πλησιέστερη κατάλληλη τοποθεσία ώστε να είναι οι επιβάτες απόλυτα ασφαλείς. Και να σημειώσουμε ότι θα είναι και άνετοι, αφού το Ehang 184 είναι εφοδιασμένο και με κλιματισμό.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ