2017-02-16 21:57:08
Φωτογραφία για WSJ: Αμερικανοί πράκτορες κρατούν… μυστικά από τον Τραμπ
Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να μην δώσουν κάποιες ευαίσθητες πληροφορίες στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, φοβούμενοι διαρροή ή αλλοίωσή τους, σύμφωνα τη Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη νυν και πρώην αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που γνωρίζουν το θέμα, η απόφαση αυτή δείχνει την βαθύτατη έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και του αμερικανού προέδρου, λόγω των επαφών που είχαν στελέχη της ομάδας του Τραμπ με τη Ρωσική κυβέρνηση, αλλά και λόγω της εχθρότητας που έχει δείξει ο Τραμπ έναντι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, κατηγόρησε τις υπηρεσίες ότι αφήνουν να διαρρεύσουν πληροφορίες για να τον υπονομεύσουν.

Σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, σε κάποιες περιπτώσεις αποφασίστηκε να μην παρουσιαστούν στον Τραμπ οι πηγές και μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες για να συλλέξουν πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τα μέσα που χρησιμοποιούν για να κατασκοπεύσουν ξένες κυβερνήσεις.


Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι μυστικές υπηρεσίες δεν δίνουν πληροφορίες σε έναν αμερικανό πρόεδρο -έχοντας κρίνει πως η μυστικότητα είναι ζωτικής σημασίας για να προστατευθεί μια πηγή και πως ο πρόεδρος χρειάζεται να γνωρίζει μόνον τι έχει αποκαλύψει η πηγή-, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται λόγω ανησυχιών για την αξιοπιστία ή τη διακριτικότητα ενός προέδρου, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε λέγοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα που να μας οδηγεί να πιστέψουμε πως αυτό είναι μια ακριβής αναφορά του τι συμβαίνει πραγματικά», ενώ εκπρόσωπος του γραφείου του διευθυντή εθνικών πληροφοριών είπε πως «οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών παρακρατά πληροφορίες και δεν παρέχει τις καλύτερες δυνατόν πληροφορίες στον πρόεδρο και στην ομάδα εθνικής ασφάλειας, δεν είναι αληθής».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ