2017-02-17 10:34:24
Φωτογραφία για Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη μέσα σε ένα βράδυ! Έφυγε από τη ζωή ο...
Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη μέσα σε ένα βράδυ. Μέσα σε λίγες ώρες έχασε δυο από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες που "γέννησε" ποτέ. Μετά τον Δημήτρη Μυταρά, έφυγε από τη ζωή και ο "πατέρας" της "arte povera" Γιάννης Κουνέλλης.

Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους και γλύπτες που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη.

"Άλλη μια μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό μας. Ο θάνατος του Γιάννη Κουνέλλη απόψε, μας αφήνει πιο φτωχούς. Συλλυπητήρια στους οικείους του", έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο twitter.

"Ο «μαέστρος»της arte povera, της τέχνης από φτωχά, ευτελή υλικά, Γιάννης Κουνέλλης έφυγε για πάντα. Η Ελλάδα και η τέχνη είναι φτωχότερες", έγραψε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Κουνέλλης

Ο Γιάννης Κουνέλλης άφησε την τελευταία του πνοή στην Ιταλία, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1936 στην Πειραιά και από την δεκαετία του 1950 είχε επιλέξει ως τόπο παραμονής του την Ιταλία.

Click4more: Πέθανε ο Δημήτρης Μυταράς

Αρχικά φοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, ενώ στην δεκαετία του 1960 αφιερώθηκε κυρίως στην ζωγραφική, επεκτείνοντας στην συνέχεια το έργο του και στην γλυπτική.

Οι κριτικοί τέχνης τον θεωρούσαν έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της λεγόμενης «arte povera», που παρουσιάστηκε με αυτό το όνομα για πρώτη φορά από τον Ιταλό τεχνοκριτικό Τζερμάνο Τσελάντ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ