2017-02-17 18:39:13
Φωτογραφία για Εκπρόσωπος του Trump από την FCC είπε πως οι εταιρίες πρέπει να ενεργοποιήσουν το chip των FM στα κινητά
Το θέμα αυτό ανακυκλώνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την κυοφορία του πρώτο κιόλας iphone και εχθές εκπρόσωπος της κυβέρνησης Trump της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) Edzhit, εξέφρασε την άποψη του πως θα πρέπει να ενεργοποιήσουν οι εταιρίες τον δέκτη των FM έτσι ώστε να λειτουργεί το ραδιόφωνο σε όλες τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Νωρίτερα, οι μεγαλύτεροι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας AT & T, Sprint, Blu και T-Mobile έχουν συμφωνήσει να ενεργοποιήσουν το FM-chip στις ΗΠΑ σε φορητές συσκευές.

Αυτή τη στιγμή μόνο το 44% των κινητών διαθέτει δέκτη ραδιοφώνου παρά το ότι σχεδόν όλες οι συσκευές έχουν αυτήν τη δυνατότητα και φυσικά και το iphone χωρίς να χρειάζεται ούτε κεραία αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ακουστικά για το σκοπό αυτό με μια αναβάθμιση μόνο του λογισμικού.

Το 2014, η Εθνική Ένωση των ΗΠΑ Broadcasting Εταιρειών (NAB) ζήτησε ανεπιτυχώς από την Apple να ξεκλειδώσει το FM-ραδιόφωνο στο iPhone, σημειώνοντας μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με την FM-ραδιόφωνο streaming.


Ο πρόεδρος της FCC ανάφερε, "παραδόξως κάθε μέρα ακούμε για νέες εφαρμογές για τα έξυπνα τηλέφωνα, τα οποία σας επιτρέπουν να κάνετε κάτι καινοτόμο, αλλά όλες αυτές οι σύγχρονες συσκευές θαύμα δεν χρησιμοποιούν ένα βασικό χαρακτηριστικό που προσφέρεται από τη Sony Walkman το 1982 ".

Αν και φαίνεται απίθανο η Apple να συμφωνήσει σε κάτι ανάλογο για το λόγο ότι θίγονται τα συμφέροντα της αφού  προσφέρει ροή ραδιοφωνική με την υπηρεσία της μουσικής αλλά ωστόσο αν αποφασιστεί από τους ανταγωνιστές ίσος και να αναθεωρήσει.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ