2017-02-17 20:46:05
Φωτογραφία για Ο Άγγελος Τσιγκρής στο Κέντρο Αναπήρων Παίδων Κιβωτός Αγάπης της Πάτρας
Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής... επισκέφθηκε το Κέντρο Αναπήρων Παίδων "Κιβωτός Αγάπης" στην Πάτρα και συναντήθηκε με το προσωπικό, τη διεύθυνση και τους τροφίμους του ιδρύματος.

Σκοπός του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» είναι η ανάπτυξη αγαθοεργού δράσης και συγκεκριμένα η ίδρυση και λειτουργία Ιδρυμάτων πρόνοιας αναξιοπαθούντων ανθρώπων.

Στην Πάτρα από το 1973 λειτουργεί υπό την αιγίδα του Φ.Σ. «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» το Άσυλο Χρονίων Παθήσεων Παίδων, «ΓΑΛΗΝΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» το οποίο παρέχει κλειστή περίθαλψη σε άτομα από όλη την Ελλάδα, ενώ η δυναμικότητά του είναι για 79 και διοικείται από 7μελές άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία.

Το Ίδρυμα «ΓΑΛΗΝΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» έχει ως σκοπό του να συνδράμει τις οικογένειες, κυρίως τις πολύτεκνες, αναλαμβάνοντας το βάρος της ανατροφής παιδιών με τόσο σοβαρά προβλήματα.


Λειτουργεί 2 τμήματα: ένα (1) τμήμα ανηλίκων που δέχεται παιδιά ηλικίας 1-18 ετών με βαρειές νοητικές και σωματικές αναπηρίες και ένα (1) τμήμα ενηλίκων που δέχεται αποκλειστικά τα παιδιά του τμήματος ανηλίκων όταν ενηλικιωθούν.

Η εισαγωγή γίνεται είτε με αίτηση των γονέων, είτε με εισαγγελική παραγγελία, ή μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των νοσοκομείων (παιδιά που γεννιούνται στα νοσοκομεία ή τα πηγαίνουν για περίθαλψη και εγκαταλείπονται εκεί).

Παρέχει εντελώς δωρεάν (δεν ζητά καμία οικονομική συνδρομή από τους οικείους διαμονή, τροφή, ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών.

Σε συνεργασία δε με το Σύλλογο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» εφαρμόζονται προγράμματα ψυχαγωγίας για όσα παιδιά είναι δυνατή η μετακίνηση τους, όπως ολιγοήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία της περιοχής κατά την θερινή περίοδο, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων, ημερήσιες εκδρομές, γεύματα σε εστιατόρια ή σε σπίτια μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από συμπολίτες μας.

Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες και θα το πετύχουμε με τη βοήθεια της πλατιάς συμμαχίας των πολιτών που συμμερίζονται το όραμα για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Δηλώνω παρόν στο προσκλητήριο ανθρωπιάς και καλώ όλους τους ευαισθητοποιημένους Αχαιούς συμπολίτες να συμμετέχουν -όπως ο καθένας μπορεί- στον αγώνα κατά αυτού του ιδιότυπου κοινωνικού αποκλεισμού.

Καλώ και όσους παίρνουν αποφάσεις να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με έργα και όχι με κούφια λόγια και τις γνωστές και αποκρουστικές παλαιοκομματικές υποσχέσεις του χθες...».

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ