2017-02-18 08:46:51
Φωτογραφία για Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΘΕΣ
«Ο άριστος χρόνος για το κλείσιμο της συμφωνίας ήταν χθες. Το έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι «έπρεπε να κλείσει συμφωνία πριν τα Χριστούγεννα». «Η δεύτερη αξιολόγηση ήταν πολύ κοντά στο να κλείσει. Προέκυψαν τα προβλήματα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά και μετά. Εμείς επιμένουμε ότι ο άριστος χρόνος είναι ο συντομότερος δυνατός χρόνος, και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε μήνες τώρα» επεσήμανε ο υπουργός Ενέργειας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την ελπίδα για ένα πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας την ερχόμενη Δευτέρα για το μεσοπρόθεσμο, τη δεύτερη αξιολόγηση και τα μέτρα για το χρέος. «Όταν λέμε συμφωνία, εννοούμε "όλα μαζί". Το έχει πει άλλωστε σ' όλους τους τόνους ο κατεξοχήν διαπραγματευτής ο κ. Τσακαλώτος. Θα δούμε τη συμφωνία συνολικά. Αν συνολικά η συμφωνία είναι καλή, από κει και πέρα θα πάει στη Βουλή» ανέφερε ο υπουργός, δηλώνοντας αισιόδοξος για μία καλή συμφωνία.


Είπε επίσης: «Τόσο εμείς ως κυβέρνηση, όσο και ένα μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών, ισχυριζόμαστε ότι δεν χρειάζεται ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Αυτά είναι τα δεδομένα. Υπάρχει βεβαίως η διαφορά άποψης από το ΔΝΤ που λέει ότι πιθανόν να χρειαστούν, υποθετικά, μέτρα. Εμείς επιμένουμε στην άποψη μας - και τα στατιστικά είναι με το μέρος μας. Με βάση τα δεδομένα της οικονομίας, θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, αν υπάρχουν κάποιες εγγυήσεις».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ