2017-02-18 22:52:19
Φωτογραφία για ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χρηματισμός Δημάρχου σε κουτιά ποτών - Όλο το παρασκήνιο με το ξεζούμισμα επιχειρηματία για 4 χρόνια
Σάλος έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία μεγάλου και εύρωστου Δήμου, μετά το δημοσίευμα του anatropionline.gr, σχετικά με τον Δήμαρχο-Αρπακτικό, ο οποίος έχει εισπράξει από επιχειρηματία πακτωλό χρημάτων, με τη συμφωνία να καλύπτει τις ανομίες του. Σύμφωνα με αδιάψευστα στοιχεία (υπάρχει βίντεο με τον επιχειρηματία να μιλάει σε δημοσιογράφο) το ποσό που “καθάρισε” ο αιρετός από τον μαγαζάτορα αγγίζει τις  500.000 χιλιάδες ευρώ!

Η σχέση του Δημάρχου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ξεκινάει τέσσερα χρόνια πριν, την περίοδο δηλαδή των δημοτικών εκλογών. Τότε, που ο υποψήφιος Δήμαρχος είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του και μετέπειτα συνεργάτη του, πως δε θα καταφέρει τελικά να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, καθώς αδυνατούσε οικονομικά να στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία. Τότε ο φίλος του, ο οποίος διατηρούσε άριστες φιλικές σχέσεις με μεγαλοεπιχειρηματία της περιοχής, πρότεινε στον Δήμαρχο να τον φέρει σε επαφή μαζί του, προκειμένου να του ζητήσει οικονομική βοήθεια-στήριξη για να κατέβει στις εκλογές.


Ο δημοτικός σύμβουλος δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη και το ραντεβού έγινε στο σπίτι του… σπόνσορα, όπου και συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τα ποσά που θα δαπανούσε προεκλογικά ο αιρετός για τη μίσθωση των εκλογικών του κέντρων, την κάλυψη δαπάνων για εκδηλώσεις, τα διαφημιστικά φυλλάδια, την εφημερίδα που θα εξέδιδε ο συνδυασμός, τις προεκλογικές του ομιλίες σε κεντρικά Ξενοδοχεία της περιοχής και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Στο τέλος της συζήτησης, οι δυο άνδρες έδωσαν τα χέρια και τα ραντεβού μεταξύ τους διαδέχονταν το ένα το άλλο, ώσπου ο επιχειρηματίας διαπίστωσε ότι οι οικονομικές απαιτήσεις του δημοτικού συμβούλου ήταν από υπέρογκες έως παράλογες και αποφάσισε να ζητήσει τη συνδρομή του φίλου που τους έφερε σε επαφή.

Με το πρόσχημα ότι η επιχείρησή του περνούσε κρίση και γνωρίζοντας πως ο φίλος του είχε κάποιες σημαντικές αποταμιεύσεις στην τράπεζα, μετά από αρκετά χρόνια σκληρής και επίπονης εργασίας, του ζήτησε δανεικά για να διεκπεραιώσει, όπως του είπε, κάποιες σοβαρές οικονομικές εκρεμμότητες, που είχε στην επιχείρηση. Τα χρήματα όμως προορίζονταν για άλλους σκοπούς, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Όσο ο καιρός περνούσε ο φίλος είχε γίνει βασικός χρηματοδότης του επιχειρηματία, ο οποίος κατέθετε σχεδόν κάθε μήνα, το ποσό των 5.000 ευρώ σε... υποχρεώσεις.

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, ο άνθρωπος που δάνειζε τα χρήματά του στον επιχειρηματία (ξεπερνούσαν τα 40.000 χιλιάδες ευρώ, με αποδείξεις αναλήψεων από την τράπεζα παρακαλώ) απαίτησε απ’ αυτόν να του εξηγήσει πού ξοδεύει τόσα χρήματα, ενώ του ζήτησε ακριβή ημερομηνία επιστροφής των δανεικών. Ο επιχειρηματίας μετά από μεγάλη πίεση, τελικά του αποκάλυψε πως τα λεφτά τα έδινε στον υποψήφιο και μετέπειτα Δήμαρχο και τον ξόρκισε να μην ανοίξει το στόμα του σε κανέναν, καθώς ο Δήμαρχος απειλούσε με συνέπειες στην επιχείρηση σε περίπτωση που διέρρεε το παραμικρό. Έτσι είχε φροντίσει και τον προειδοποίησε να μην εκμηστηρευτεί τις συναλλαγές τους σε κανέναν και κυρίως  στον άνθρωπο που τους έφερε σε επαφή!

Έξαλλος όμως ο ενδιάμεσος, που συνχρηματοδοτούσε το  λαμόγιο-Δήμαρχο εν αγνοία του, απαίτησε από τον επιχειρηματία να του επιστρέψει όλα τα χρήματα που του είχε δώσει, ειδάλλως θα τα ζητούσε ο ίδιος από τον αιρετό. Ο επιχειρηματίας τότε δεσμεύτηκε στον φίλο του πως θα του επιστρέψει τα χρήματα ή στην αντίθετη περίπτωση θα συμψήφιζε το ποσό με πακέτο μετοχών στην επιχείρησή του.

Οι εκλογές έγιναν και ο υποψήφιος κατάφερε να κατακτήσει τον Δημαρχιακό θώκο και συνεχίζει να κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την οικονομική σχέση του με τον επιχειρηματία, τον οποίο εξακολουθεί να αρμέγει μέχρι και σημέρα!. Είναι τέτοιο μάλιστα το θράσσος του επίορκου αιρετού που δεν διστάζει να επισκέπτεται και ο ίδιος τον χρηματοδότη του στην επίχειρηση ακόμη και στο σπίτι του για να τσεπώνει τη μίζα, που ξεπερνά τα 5.000. ευρώ μηνιαίως. Έχει συμβεί ακόμη η οικογένεια του επιχειρηματία να παραδίδει το “πακετάκι” στο σπίτι του Δημάρχου, όπου η ίδια η σύζυγός του κατέβαινε στην είσοδο του σπιτιού τους και παραλάμβανε εκείνη το ποσό που άλλες φορες ήταν σε φάκελο και άλλες σε συσκευασία ποτού.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο επιχειρηματίας αγανάκτησε, καθώς ο Δήμαρχος γινόταν όλο και πιο πιεστικός και απαιτητικός… χωρίς να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του, για ευνόητους φυσικά λόγους…και ζήτησε τη βοήθεια του φίλου του για άλλη μια φορά. Η οργή του χρηματοδότη ήταν τέτοια με την απληστία του Δημάρχου, που αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα, ζητώντας από τον έμπιστό του να καταγράψουν τον Δήμαρχο τη στιγμή του χρηματισμού του και να ηχογραφήσουν τις συνομιλίες τους, προκειμένου να έχουν στα χέρια τους στοιχεία, σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του.

Έτσι κι έγινε, κι αυτήν τη στιγμή η πλευρά του επιχειρηματία έχει στη διάθεσή της βίντεο, αλλά και ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, όπου ο κατά τα άλλα ευηπόληπτος αιρετός δέχεται και διαπραγματεύεται το…φιλοδώρημα του σπόνσορα! Έχουν επίσης φωτογραφικό υλικό με την... κυρία του κυρίου η οποία παραλαμβάνει το “δωράκι” από τον ίδιο τον επιχειρηματια.

Εξαιτίας όλων αυτών ο συνεργάτης του, αηδιασμένος πια και απογοητευμένος από τον άνθρωπο που πίστεψε και συνάμα βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να εκλεγεί, απομακρύνθηκε από δίπλα του, δείχνοντας ξεκάθαρα τη δυσαρέσκεια αλλά και την αηδία που τρέφει πλέον προς το πρόσωπο του.

Στις επόμενες ημέρες θα σας αποκαλύψουμε σπαρταριστούς διαλόγους μεταξύ του αιρετού και του επιχειρηματία, όπως προκύπτουν από τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, στη διάρκεια των οποίων ήταν ΠΑΡΟΝ ο φίλος του επιχειρηματία και “συνεργάτης” του κουτοπονηρούλη αιρετού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ