2017-02-20 09:36:38
Φωτογραφία για Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καμμένου χθες
Του Βασίλη Σκουρή

Να χαμηλώσει τους τόνους μετά την υψηλή ένταση που προκλήθηκε από τη νέα παρέμβαση του Νίκου Φίλη για αναδιάρθρωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να λαμβάνει τη θέση των ΑΝΕΛ και τη σκληρή απάντηση του Δημήτρη Καμμένου μέσω του realfm 97,8 επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτει το Real.gr, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάνο Καμμένο και, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσαν την κοινή τους πορεία, αλλά εξέφρασαν και τη βούληση να χαμηλώσουν το θέμα.

Άλλωστε, οι δυο τους έχουν χαράξει στρατηγική τετραετίας και επιθυμούν την εκτόνωση της όποιας έντασης δημιουργείται κάθε φορά με αμοιβαίες εξηγήσεις και υποχωρήσεις.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», τονίζει, μάλιστα, χαρακτηριστικά ανώτερη κυβερνητική πηγή στο Real.gr.

Ωστόσο, η συζήτηση για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης που αναμένεται να κλιμακωθεί έπειτα από το κλείσιμο της αξιολόγησης, έχει ήδη ανάψει.


Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, μάλιστα, με τη συνέντευξή του χθες στη Realnews έθεσε ουσιαστικά τους όρους για να προχωρήσει στο μέλλον μια τέτοια εξέλιξη.

Μεταξύ αυτών, η αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ για όσα εφήρμοσε την περίοδο 2010-2014 και δεύτερον, η σύγκρουσή του με τα θεσμικά και παραθεσμικά, όπως αναφέρει, δίκτυα πολιτικής και κυρίως οικουμενικής εξουσίας και τους εκπροσώπους τους εντός του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, επικρατεί δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για τον Νίκο Φίλη που επανέφερε το θέμα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς κρίνεται τόσο η ολοκλήρωση της αξιόλογης όσο και η υπερψήφισή της, χωρίς απώλειες από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πηγή: Real.gr

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/politics/500648/tilefoniki-epikoinonia-tsipra-kammenou-chthes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ