2017-02-20 12:35:08
Φωτογραφία για Έρχεται την Άνοιξη η λοταρία! Αυτά είναι τα δώρα που θα μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών
Από την άνοιξη αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών να μοιράζει «δώρα» στους φορολογούμενους που θα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες χτίζεται στο εξής το αφορολόγητο όριο.

Το νέο πρόγραμμα της λοταρίας είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του και, όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη του υπουργείου, το αργότερο έως τα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις και διευκρινιστικές εγκύκλιοι ώστε από την άνοιξη να αρχίσει να «τρέχει».

Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οι πολίτες που θα κάνουν κάποια συναλλαγή και κερδίσουν θα έχουν τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η λοταρία θα γίνεται εβδομαδιαία ή μηνιαία, ενώ τα δώρα θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών για να ενισχυθεί η κατανάλωση.

Το ΥΠΟΙΚ θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε φορά που ένας φορολογούμενος πραγματοποιεί μια πληρωμή με πλαστικό χρήμα θα εμφανίζεται στην απόδειξη που εκδίδει το POS μήνυμα για τα ποσό του κέρδους του φορολογούμενου.


Πρόκειται ουσιαστικά για περίπου 200.000 επιχειρήσεις. Οι κλάδοι είναι οι εξής:

Εστίαση-μπαρ-καφέ

Επισκευές

Εκπαίδευση

Ένδυση – υπόδηση

Ενοικιάσεις

Κομμωτήρια

Γυμναστήρια

Νομικές υπηρεσίες

Ιατρικές υπηρεσίες

Τηλεπικοινωνίες

Ενέργεια

Τυχερά παιχνίδια

Από την άλλη βέβαια πλευρά η λοταρία θα «κληρώνει»:
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ