2017-02-20 18:57:56
Φωτογραφία για Αγριο ξύλο έξω από το σχολείο στο Ωραιόκαστρο - Δείτε το βιντεο από τα επεισόδια
Ένταση επικράτησε έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου που συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, όπως και από την άλλη πλευρά μέλη της " Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου".

Εν τω μεταξύ ομάδα της πατριωτικής ένωσης προπηλάκισαν τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Ελένη Ιατρού, ενώ χτύπησαν με πλαστικό κοντάρι την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού.

Εκτός των ατόμων από τα δύο στρατόπεδα, που συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο υπήρξαν και δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να αποτρέψουν συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων. Εξαιτίας της έντασης τα παιδιά των προσφύγων εισήλθαν στο σχολικό κτήριο από δευτερεύουσα είσοδο.

Συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου είχε η εκπρόσωπος του Γραφείου Εκπαίδευσης Προσφύγων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Φωτεινή Παπαδοπούλου, η οποία διευκρίνισε πως οι απουσίες μαθητών από το κανονικό πρόγραμμα σήμερα ήταν αναμενόμενες για την εποχή (λόγω ιώσεων) και πως δεν φαίνεται να υπήρξαν γονείς, που να μην έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, ως αντίδραση στη λειτουργία της ΔΥΕΠ. Ο Σύλλογος Γονέων είχε εισηγηθεί τριήμερη αποχή από τα μαθήματα.


"Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, όπως το είχε σχεδιάσει. Τα παιδιά και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Κάποιες μειοψηφίες θλιβερές, κάποιων ακραίων φασιστικών στοιχείων, τις αφήνουμε και προχωράμε κανονικά. Η κοινωνία, όπως έχει αποδείξει και έμπρακτα αποδεικνύει, ενισχύει την προσπάθεια και δραστηριοποιείται θέλοντας τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στα σχολεία" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Τραυματίστηκε στο πρόσωπο μέλος της Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών σε συμπλοκή έξω από το σχολείο στο Ωραιόκαστρο

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ νεαρός άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια συμπλοκής, που σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ ο τραυματίας φέρει κακώσεις στο πρόσωπο. Πρόκειται για μέλος της ομάδας "Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών", που βρισκόταν από νωρίς το μεσημέρι έξω από το σχολείο, αντιδρώντας στη φοίτηση των παιδιών προσφύγων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση των παιδιών που φοιτούν στη συγκεκριμένη δομή εκπαίδευσης προσφύγων. Μετά και την παραλαβή του τραυματία από το ασθενοφόρο τα μέλη και των δύο ομάδων αποχώρησαν από την περιοχή του σχολείου.

Δείτε βίντεο του thousandnews.gr:
Πηγή
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ