2017-02-20 21:27:22
Φωτογραφία για Δες τι πρέπει να κάνεις αν πνιγείς ενώ τρως και είσαι μόνη σου
Είτε σου έχει συμβεί είτε όχι, δε γίνεται να μην γνωρίζεις ότι το πνίξιμο την ώρα του φαγητού είναι μια πολύ κακή στιγμή, που σε πολλές περιπτώσεις έχει αποβεί και μοιραία. Επειδή είναι πολύ πιθανό να συμβεί και σ' εσένα όπως και στον καθένα κι επειδή είναι εξίσου πιθανό να είσαι μόνη σου εκείνη την ώρα και να πανικοβληθείς επιπλέον, δες ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό ακριβώς αυτό: να αποφύγεις τον πανικό (όσο μπορείς). Εφόσον είσαι σε θέση να βήξεις ή να μιλήσεις έστω και ελάχιστα με οποιοδήποτε τρόπο, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει φράξει εντελώς ο φάρυγγάς σου, οπότε είσαι σε σχετικά ευνοϊκή θέση.

Ένα κοινό λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι που νομίζουμε ότι αν πιούμε νερό κάνουμε τα πράγματα καλύτερα αλλά καμιά φορά το νερό μπορεί να επιφέρει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Προσπάθησε να βήξεις όσο πιο δυνατά μπορείς, καθώς η δράση που προκαλεί ο βήχας είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος σε αυτή τη φάση, ώστε να ξεκολλήσει οτιδήποτε έχει σταθεί στο λαιμό σου.


Αν ούτε ο βήχας δεν αποφέρει καρπούς, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις τη γνωστή κίνηση Heimlich μόνη σου, πιέζοντας με τη γροθιά σου στο σημείο μεταξύ στομαχιού και αφαλού.

Το ουσιαστικό για να μη φτάσεις ποτέ σε όλα αυτά είναι να κάνεις μικρές μπουκιές και να τρως αργά. καθώς έτσι ούτε να πνιγείς κινδυνεύεις και βοηθάς παράλληλα στην καλύτερη πέψη της τροφής που καταναλώνεις και άρα στη σωστότερη λειτουργία του μεταβολισμού σου. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ