2017-02-21 21:43:11
Φωτογραφία για Η καθημερινή συνήθεια που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
Αν προσπαθείς να ξεκινήσεις λίγη γυμναστικούλα προκειμένου να μη ντρέπεσαι να βγεις στην παραλία, έχω έναν ακόμα λόγο - πολύ σημαντικότερο - που θα σε κάνει να ανέβεις με μια κάποια μεγαλύτερη προθυμία στον διάδρομο.

Σύμφωνα λοιπόν με το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Καλιφόρνια - Σαν Ντιέγκο, είκοσι λεπτά άσκησης έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από την συστηματική παρακολούθηση εικοσάλεπτων σε διάδρομο τρεξίματος, αλλά απ' ό,τι φαίνεται, τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να έχει και το γρήγορο περπάτημα.

Η άσκηση ενεργοποιεί το συμπαθητικό, νευρικό σύστημα, μία δίοδο που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τον ρυθμό της αναπνοής. Όταν συμβαίνει αυτό, οι ορμόνες επινεφρίνη και νορεπινεφρίνη απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιείται μια κυτταρική αντίδραση που καταστέλλει τις κυτοκίνες, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΝF.


H TNF, έχει μερικά πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως την ενίσχυση των ανοσοποιητικών αντιδράσεων και την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, αλλά έχει επίσης και προ-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Παρόλο που η φλεγμονή είναι απαραίτητο κομμάτι του ανοσοποιητικού μας συστήματος, η υπερβολή της μπορεί να οδηγήσει σε αυτοάνοσες νόσους, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της ινομυαλγίας.

Η μέτρια άσκηση επίσης έχει μια πληθώρα από άλλα οφέλη για την υγεία, όπως ο έλεγχος της υπέρτασης και του διαβήτη, η πρόληψη του Alzheimer, η μείωση του άγχους και του στρες και η επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Το καλύτερο κομμάτι όλων, είναι ότι ελαφριά - μέτρια άσκηση θεωρούνται και οι σκάλες αντί για το ασανσέρ ή το να βγάλεις για περισσότερη ώρα βόλτα τον σκύλο σου. Δε χρειάζεται καν να γραφτείς στο γυμναστήριο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ