2017-02-22 13:42:37
Φωτογραφία για Διοίκηση νοσοκομείου Άρτας: Βρισκόμαστε σε διαδικασία αντικατάστασης του αξονικού τομογράφου
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο παλαιός αξονικός τομογράφος λειτουργεί κανονικά, έπειτα από την αντικατάσταση της λυχνίας.

IATRONET.GR

Σε σίριαλ τείνει η εξελιχθεί η αντιπαράθεση της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τη διοίκηση του νοσοκομείου της Άρτας για τα προβλήματα του παλαιού αξονικού τομογράφου.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει (εδώ) πως το μηχάνημα βρίσκεται συχνά εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει οικονομική “αιμορραγία” του νοσοκομείου, το οποίο παραπέμπει τους ασθενείς σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του νοσοκομείου Βασίλης Μπαλάσκας (φωτό) παραδέχεται πως ο αξονικός είναι παλαιάς τεχνολογίας, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί κανενός τύπου πρόβλημα στην ιατρική διάγνωση.

Η νέα διοίκηση – σημειώνει – έχει προχωρήσει σε ενέργειες, ώστε το νοσοκομείο Άρτας να προμηθευτεί νέο αξονικό τομογράφο.


Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη (καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών, έγκριση άδειας σκοπιμότητας, δέσμευση πίστωσης ύψους 360.000 ευρώ) και προχωρεί.

Πρόκειται για τομογράφο 16 τομών, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί και παιδιατρικά περιστατικά, με μειωμένη ακτινοβολία για τον ασθενή.

Ο κ. Μπαλάσκας παραδέχεται, ωστόσο, πως ο αξονικός τομογράφος είναι μηχάνημα και, όπως όλα τα μηχανήματα, παντού στον κόσμο, παρουσιάζει βλάβες.

Διακομιδές

Για την παραπομπή των ασθενών σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, αναφέρει πως το νοσοκομείο δεν μπορεί να αφήσει υγειονομικά ακάλυπτους τους ασθενείς και ούτε να διακινδυνεύσει την υγεία και τη ζωή τους με διακομιδή 50 χιλιομέτρων σε άλλο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον διοικητή, ο παλαιός αξονικός τομογράφος λειτουργεί κανονικά, έπειτα από την αντικατάσταση της λυχνίας.

Καταγγέλλει, δε, το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ για δυσφημιστική εκστρατεία στην οποία έχει εμμονικά επιδοθεί Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ