2017-02-22 19:48:57
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Μονάδας Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Αγία Ελένη»
Η Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Αγία Ελένη» συμπληρώνει και γιορτάζει σήμερα τα 10 χρόνια λειτουργίας της! Το 2007 η πόλη της Θεσσαλονίκης είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Ημέρας για τα άτομα που πάσχουν από άνοια και  τις οικογένειές τους. Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος ‘’ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ’’ 2000-2006 η Alzheimer Hellas έγινε φορέας υλοποίησης ενός προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα χώρο που θα παρέχει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση της νόσου. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες αυτές αφορούν τη διάγνωση, τη φαρμακευτική αντιμετώπιση, τα θεραπευτικά προγράμματα για τη νοητική ενδυνάμωση και τη συναισθηματική υποστήριξη των ασθενών, υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των οικογενειών, καθώς και την Κατ’ Οίκον φροντίδα για τους ασθενείς που βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια της νόσου.


Οι επισκέψεις που δέχτηκε το Κέντρο Ημέρας συνολικά τα δέκα αυτά χρόνια ανέρχονται περίπου στις 410.000, ενώ από το 2007 έως σήμερα φαίνεται ότι ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν τις υπηρεσίες της Alzheimer Hellas έχει τετραπλασιαστεί! Αυτό είναι μια απόδειξη ότι η γνώση, η συνεχής ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πολίτη σε συνδυασμό με τις ποιοτικές υπηρεσίες της μονάδας κέρδισαν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του κόσμου.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας της μονάδας η Alzheimer Hellas κατάφερε να αποσπάσει 3 σημαντικές βραβεύσεις, οι δύο εκ των οποίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2014 έγινε βράβευση από την Παγκόσμια Εταιρεία Alzheimer για την καινοτόμο δράση που είχαν οι ψυχολόγοι Κωνσταντίνα Καραγκιόζη, Ευδοκία Νικολαΐδου και Πετρίνα Μαργαριτίδου με το βιωματικό εργαστήριο σε εγγόνια ασθενών με άνοια. Το 2016 η Alzheimer Disease International βράβευσε την κ. Βασιλική Τερκενλή –συμμετέχουσα σε προγράμματα για τους περιθάλποντες- ως την καλύτερη περιθάλπουσα του κόσμου. Το 2017 η Alzheimer Hellas βραβεύθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Πρακτικής Άσκησης ως ένας από τους καλύτερους συνεργαζόμενους φορείς υποδοχής για πρακτική άσκηση.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας συντελέστηκαν σημαντικές ανακοινώσεις σε 6 Πανελλήνια Συνέδρια Νόσου Alzheimer, 2 Μεσογειακά Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων και 5 Παγκόσμια Συνέδρια σχετικά με την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται στη Μονάδα. Επίσης, έχουν γίνει σημαντικές δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά παγκόσμιας εμβέλειας.

Το έμπειρο προσωπικό της μονάδας βρίσκεται σε συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση ώστε να ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις για τη διαχείριση της νόσου και εν συνεχεία γίνονται οι ίδιοι εκπαιδευτές άλλων επαγγελματιών υγείας, φοιτητών και ατόμων που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με την άνοια. Συγκεκριμένα το 2016 εκπαιδεύθηκαν συνολικά 140 φοιτητές από διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές σχολές. Στο πλαίσιο αυτό η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer «Αγία Ελένη» έχει διοργανώσει πολλές ημερίδες, ομιλίες και συνέδρια.

10 χρόνια λειτουργίας...10 χρόνια δίπλα στον άνθρωπο με άνοια και στην οικογένειά του Επικοινωνία

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγια Ελένη»

Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 810411, Fax: 2310 925802, Web: www.alzheimer-hellas.gr, Email: [email protected] Facebook, Twitter & Youtube: Alzheimer Hellas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ