2017-02-22 22:00:26
Φωτογραφία για Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε περήφανα την Ευρώπη
Μετά από μια πολύ σπουδαία εμφάνιση μέσα στο Veltins Arena, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Σάλκε, και σε συνδυασμό με το 0-3 της Τούμπας, αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Europa League. Ο Δικέφαλος έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα, δικαιούταν τη νίκη με βάση την εικόνα και τις ευκαιρίες, αποχαιρετώντας με περηφάνια τη διοργάνωση. Ο Δικέφαλος μπήκε σαφώς πιο αποφασισμένος από τον αντίπαλό του στο γήπεδο, τον πίεσε ψηλά και είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας.

Αφού μετέφερε όλο το παιχνίδι στην πλευρά των Γερμανών, κατάφερε να δηιουργήσει και ευκαιρίες, όπως τα σουτ του Σάχοφ στο 9′ και του Κουλούρη στο 17′. Όπως έγινε και στο ματς της Τούμπας, μετά το 20λεπτο, η Σάλκε “ξυπνησε”, προειδοποίησε στο 21′ με κεφαλιά του Νάλντο και άνοιξε το σκορ στο 23′, όταν ο Σεπφ με πλασέ έκανε το 1-0. Η απάντηση των φιλοξενούμενων όμως, ήταν άμεση. Δυο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Μυστακίδη από τα αριστερά, ο Κουλούρης με προβολή και με την παραμβολή του Νάσταζιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1
. Ουσιαστικά, μετά το γκολ που δέχτηκε, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο γήπεδο, επισκεπτόμενος συχνά την αντίπαλη περιοχή και δημιουργώντας καλές φάσεις, όπως αυτή του Κίτσιου στο 31′, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Δικέφαλος κατάφερε μάλιστα να σκοράρει και πάλι στο 39′ με πλασέ του Κουλούρη, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, με το γκολ να ακυρώνεται. Στο φινάλε του ημιχρόνου, η Σάλκε ξαναφάνηκε επιθετικά με δυο ευκαιρίες από Χούντελαρ και Μπενταλέμπ, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι τη λήξη του 45λεπτου. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς μεγάλες φάσεις για τις δυο ομάδες, αλλά τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι πολύ καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο. Στο 63′, ο Μυστακίδης τραυματίστηκε, στη θέση του πέρασε ο Ενρίκε, ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά και να ψάχνει το δεύτερο γκολ, χάνοντας μάλιστα μια ευκαιρία με τον Ενρίκε στο 69′. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κυνηγούν τη νίκη, ο Ίβιτς έριξε στο ματς και τον Πέλκα (πήγε στα πλάγια) αντί του Τζάλμα, και δημιούργησαν ευκαιρίες για να το πετύχουν. Στα τελευταία λεπτά πάντως, φάνηκε η κούραση από τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ, η Σάλκε έκανε και αυτή 1-2 φάσεις, είχε μάλιστα και δοκάρι στο 95′, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ