2017-02-23 05:29:06
Φωτογραφία για Συναντήση του Προεδρείου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με τον Σύμβουλο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 326                                                                         Αθήνα: 22/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, το προεδρείο της ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον Σύμβουλο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Λάμπρο Δράκο και τον νομικό σύμβουλο.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όλα τα θέματα που τέθηκαν, δήλωσε ότι θα τα μεταφέρει στην Υπουργό, ώστε να μπορέσουν να επιλυθούν. Τέθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα που  απασχολούν τους τεχνικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ, περίληψη των οποίων ενδεικτικά περιγράφεται παρακάτω:

·         Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μόνο για το έτος 2015 αποχώρισαν για σύναξη 1.469 Υπάλληλοι. Πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεση αντιμετώπιση της ερήμωσης των Εργοστασίων, Ναυστάθμων και των Μονάδων συντήρησης και επισκευής των Ενόπλων Δυνάμεων
. Τα  Εργοστάσια και οι Ναύσταθμοι είναι οι βασικές μονάδες συντήρησης και επισκευής του πολεμικού υλικού, καθώς στηρίζουν και εγγυούνται το αξιόμαχο της χώρας και πρέπει να επανδρωθούν το συντομότερο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων.·         Καθιέρωση στο δημόσιο μιας και μόνης εργασιακής σχέσης  (όχι ελαστικές σχέσεις)   ·         Έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση μέχρι 7 χρόνια προϋπηρεσίας και μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα.·         Οργανισμός ΥΕΘΑ, εφαρμογή του συστήματος επιλογής Προϊσταμένων του ν.4369/2016·         Να ενεργοποιηθεί εκ΄ νέου η διαδικασία που είχε ξεκινήσει και ολοκληρώθηκε, δυνάμει του άρθρου 67 του Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α΄/11-2-2014), για την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, για την τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για την εξάλειψη των αδικιών που είχαν εντοπιστεί μετά την εφαρμογή της υφιστάμενης ΚΥΑ. Ζητούμε να ενεργοποιηθεί πάλι, η ανωτέρω διαδικασία, με νέες καταληκτικές ημερομηνίες, ώστε να δοθεί εκ νέου η εξουσιοδότηση στους φορείς του Δημοσίου, για την έκδοση απόφασης για το καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες προσωπικού.

·         Έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπεται από τον ισχύοντα Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα στην παρ.5 του άρθρου 48, ώστε  να προσαυξάνεται η κανονική άδεια των υπαλλήλων που ασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες. ·         ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ   σε καμιά περίπτωση αυτές να μην συνοδευτούν με υποχρεωτική κινητικότητα,  απολύσεις , μείωση μισθώνΖητούμε να θεσμοθετηθούν, Κλαδικές Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο. Το ΥΠ.ΕΘ.Α έχει πολλές ιδιαιτερότητες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με το θεσμό αυτό. Είναι σημαντικό να υπάρξει διάλογος, ώστε να διαμορφωθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο, με την συμβολή του συνδικαλιστικού κινήματος και της επιστημονικής κοινότητας.

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ

O Πρόεδρος

O Γεν. Γραμματέας

Λ. Καράμπαρπας

Θ. Αλατεράς

τηλ. 6983501845

τηλ. 6955080107
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ