2017-02-23 08:13:22
Φωτογραφία για Τσακαλώτος: Οι φήμες για το θάνατό μου είναι υπερβολικές
Σε κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής αντιπαράθεσης λίγες μέρες μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αναδεικνύεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όχι τόσο για την κατ’ αρχήν συμφωνία και την επιστροφή των Θεσμών, τα μέτρα και τα αντίμετρα αλλά για την σιωπή και την απουσία του. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, ως άλλος Μαρκ Τουέιν διαμηνύει πως «οι φήμες για το θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές».

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν το γεγονός πως μετά το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών ενώ είχε επιτευχθεί η κατ’ αρχήν συμφωνία για την επιστροφή των Θεσμών και την προνομοθέτηση των μέτρων για το 2019, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Και η "σιωπή" του συνεχίστηκε και με την επιστροφή στην Αθήνα.

Η Νέα Δημοκρατία "σήκωσε" το θέμα αλλά ούτε στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το έκαναν κυβερνητικές πηγές. Ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να σχολιάσει τα όσα λέγονται, γράφονται και ακούγονται για τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή του Γιώργο Χουλιαράκη αλλά και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά με μια δήλωση στην Εφημερίδα των Συντακτών.


«Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στα όσα διακινούνται. Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα όσα αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ για «περίεργη αφωνία» του ίδιου και του Γιώργου Χουλιαράκη μετά το Eurogroup.

Η φράση «οι φήμες για το θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» ανήκει στον Μάρκ Τουέιν. Ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας είχε επιλέξει να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο όταν το 1897 βρετανική εφημερίδα τον… "πέθανε" και είχε γράψει ακόμα και τον επικήδειο για το θάνατό του!

Τα πρωτοσέλιδα

Όλα αυτά την ώρα που δυο πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Πέμπτης (23.02.2017) δίνουν συνέχεια στο θέμα Τσακαλώτου και τις εσωτερικές τριβές στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά δυο από αυτά: το ένα στο Ποντίκι, που εμφανίζει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως… χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας τον οποίο κρατά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και έχει τίτλο «Στον… αέρα ο Τσακαλώτος» και το δεύτερο της εφημερίδας Τα Νέα.

«Η εκκωφαντική σιωπή του Ευκλείδη Τσακαλώτου» είναι ο τίτλος της εφημερίδας, που κάνει λόγο για αναταράξεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και συγκρούσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Νίκο Παππά. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το γεγονός πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ούτε δήλωση μετά το Eurogroup έκανε, ούτε το ΥΠΟΙΚ έβγαλε ανακοίνωση για όσα έγιναν στις Βρυξέλλες, ούτε καν μια άτυπη ενημέρωση μέσω «άτυπων κύκλων», ερμηνεύεται ως ένδειξη απόστασης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του στενού κυβερνητικού πυρνήνα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μάλιστα αναφέρει ότι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε να έχει «διεκπεραιωτική στάση» και κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν «βαρύς και δύσθυμος». Δεν έλειψαν, συνεχίζει η εφημερίδα, οι εντάσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και του Γιώργο Χουλιαράκη αλλά και με τον Νίκο Παππά. Πηγή, μάλιστα, αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του.

Υπάρχουν επίσης και ορισμένοι που υποστηρίζουν πως υπήρξαν και τριβές ανάμεσα σε Ευκλείδη Τσακαλώτο και Δημήτρη Τζανακόπουλο και όλα αυτά παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έμεινε ουδέτερος σε αυτούς τους καυγάδες. «Άνθρωποι που ήταν παρόντες αντελήφθησαν – όπως επί λέξει το θέτουν- μια "επιτηδευμένη ουδετερότητα" του Αλέξη Τσίπρα σε αυτούς τους καυγάδες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ