2017-02-23 12:26:00
Φωτογραφία για ΑΥΤΕΣ είναι οι ακραίες και επικίνδυνες δίαιτες των σταρ του Χόλιγουντ
Οι ακραίες και επικίνδυνες δίαιτες των σταρ του Χόλιγουντ Οι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ προσπαθούν διαρκώς να βρουν νέους τρόπους, που θα τους βοηθήσουν να χάσουν τα περιττά τους κιλά και να διατηρήσουν καλλίγραμμη τη σιλουέτα τους.

Παρόλα αυτά, θα έχετε διαβάσει ή ακούσει για δίαιτες παράξενες, όπως αυτές που δεν περιλαμβάνουν γλουτένη ή τις αποτοξινωτικές και θα νομίζετε πιθανότατα, πως αυτές αποτελούν νέες τάσεις στη διατροφή.

Κι όμως κάνετε λάθος!

Αν γυρίσετε το χρόνο εξήντα ή εβδομήντα χρόνια πίσω, θα διαπιστώσετε ότι σελέμπριτις όπως η Μέριλιν Μονρόε, εναπόθεταν τις ελπίδες τους για μείωση βάρους σε πολύ σκληρές και υπερβολικές δίαιτες, κάποιες από τις οποίες απαιτούσαν να μασήσει κανείς 700 φορές την τροφή πριν τη φτύσει ή να φάει παράσιτο.

Η ιστορικός διατροφής Χέλεν Ζόι Βάιτ, που έχει μελετήσει τις διατροφικές συνήθειες του 20ου αιώνα για περίπου 15 χρόνια, υποστηρίζει ότι αυτή η περίοδος ήταν γεμάτη από γελοίες και παράξενες δίαιτες, εξαιτίας του ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες ποθούσαν τις πιο αδύνατες σιλουέτες που έβλεπαν στα μίντια.


Η δίαιτα της ταινίας της Μαρία Κάλλας

Η δίαιτα της ταινίας προϋπέθετε την κατάποση ζωντανού παρασίτου, με την ελπίδα ότι αυτό θα απορροφούσε το φαγητό που κανείς κατανάλωνε και έτσι θα βοηθούσε στη μείωση του σωματικού βάρους.

Στην προσπάθεια της να βελτιώσει την εικόνα της η σοπράνο Μαρία Κάλλας έχασε περίπου 40 κιλά εφαρμόζοντας αυτή τη μέθοδο.

Η υψίφωνος όταν μπήκε για πρώτη φορά στο χώρο της όπερα αισθανόταν πολύ άνετα με τα κιλά της, που έφταναν τα 170, όμως σύντομα άλλαξε γνώμη αφού δέχτηκε κριτική από το σκηνοθέτη Λουτσίνο Βισκόντι και έτσι άρχισε να ψάχνει έναν τρόπο για να αλλάξει την εικόνα της.

Σε συνέντευξη της στον Εντουαρτ Ντόουνς η ίδια είχε πει: « Πάχαινα τόσο πολύ που ακόμα και η φωνητική μου ήταν πιο βαριά. Κουραζόμουν, ίδρωνα και δούλευα πολύ σκληρά. Δεν μπορούσα να κινηθώ ελεύθερα, δεν ήμουν καλά ούτε στην υγεία μου.»

Η Ελισάβετ Σπανού αναλύει την σημασία και την αξία της τέχνης κατά την διάρκεια της νοσηλείας των ασθενών, αποκλειστικά στο pagenews.gr. Facebook Twitter Google+ LinkedIn E-mail 1 SHARES Ο συνδυασμός εικαστικών τεχνών και νοσηλείας, είναι κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα απέχουμε πολύ από το να μπορούμε να μιλάμε για μία οργανωμένη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αρκετές ελλείψεις στα βασικά, μας κάνει να ασχολούμαστε με το να βρεθεί τρόπος να νοσηλευτεί κάποιος επαρκώς. Παρ’ όλα αυτά η τέχνη, ήταν και παραμένει, ένας από τους βασικούς παράγοντες για να διατηρεί κανείς καλή ψυχική υγεία! Η επαφή μαζί της βοηθάει στην έκφραση των συναισθημάτων και στην μείωση του στρες (πείτε μου έναν που δεν το χρειάζεται αυτό στις μέρες μας…). Έρευνες έχουν δείξει πως τα οφέλη του συνδυασμού των εικαστικών τεχνών με την νοσηλεία είναι αξιοσημείωτα τόσο σε ασθενείς όσο και σε νοσηλευτές. Με την πλειοψηφία των ασθενών να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα τοπία και τις εικόνες από τη φύση, τα εικαστικά έργα τέχνης και τα χρώματα, φαίνεται πως βελτιώνουν τη διάθεση τους! Μεγαλώνουν την αντοχή τους στον πόνο, μειώνουν την αγωνία και δεν είναι τυχαίο πως οι νοσηλευτές ασθενών δέχτηκαν λιγότερα παράπονα από ασθενείς στους οποίους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους έτυχε ένας ζωγραφικός πίνακας να βρίσκεται στο δωμάτιο τους. Μια από τις πιο γνωστές έρευνες για τη σημασία που έχει το τι αντικρίζει ένας ασθενής κατά την νοσηλεία του, είναι εκείνη όπου 23 άτομα μετά από χολοκυστεκτομή ανάρρωναν σε δωμάτια με θέα προς τη φύση και όχι μπροστά λευκούς, ψυχρούς, τοίχους. Η παραμονή τους στο νοσοκομείο ήταν αισθητά μειωμένη, έκαναν μικρότερη χρήση αναλγητικών, είχαν λιγότερες μετεγχειρητικές επιπλοκές και φυσικά παραπονέθηκαν λιγότερο. Η σχέση της τέχνης και της αποθεραπείας είναι ένα ζήτημα που χρόνια συζητιέται, με ορισμένες κλινικές στο εξωτερικό να έχουν ήδη ενσωματώσει στους χώρους νοσηλείας έργα τέχνης κατάλληλα στο να προάγουν το αίσθημα της γαλήνης και της αισιοδοξίας. Οργανισμοί και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό συγκεντρώνουν και διανέμουν πίνακες σε νοσηλευτικά ιδρύματα και χιλιάδες ασθενείς φαίνεται να επωφελούνται στη θέα των χρωμάτων και των εικόνων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ