2017-02-24 11:17:15
Φωτογραφία για Τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για πτώση ελικοπτέρου κοντά στα Ίμια
Το πέρασμα ενός ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής ανατολικά των Ιμίων και εντός του τουρκικού FIR προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα, κάνοντας λόγο για συντριβή ελικοπτέρου της στην περιοχή των βραχονησίδων.

Καμιά ελληνική αρμόδια Αρχή δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής τη συντριβή ελικοπτέρου στα Ίμια.

Το μόνο για το οποίο υπήρξε επιβεβαίωση από πολύ καλά πληροφορημένη πηγή είναι πως στο χρονικό διάστημα 14:15 με 14:35, πέρασε ανατολικά των Ιμίων και εντός του τουρκικού FIR ένα χαμηλά ιπτάμενο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις ίδια πηγή το ελικόπτερο εντοπίστηκε αρχικά δύο ναυτικά μίλια ανατολικά των Ιμίων και εντός, πάντα, του τουρκικού FIR πέταξε βόρεια προς την Σάμο με κατεύθυνση προς την τουρκική ακτή οπότε και χάθηκε το ίχνος του.

Τα τουρκικά ΜΜΕ που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός, αναφέρουν πως το ελικόπτερο έχει πέσει σε διεθνή ύδατα και έχουν σπεύσει τουρκικά και ελληνικά μέσα διάσωσης.

Είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της προπαγάνδας που προσπαθεί να ξεδιπλώσει η Άγκυρα που το πρακτορείο Ανατολή έδωσε στην δημοσιότητα και βίντεο του ελικοπτέρου, που σύμφωνα με τους τούρκους πέρασε από τις βραχονησίδες. Καλά πληροφορημένη πηγή χαρακτήρισε το βίντεο προϊόν μοντάζ.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ