2017-02-24 18:47:10
Φωτογραφία για Οι τελευταίοι κάτοικοι μιας απομονωμένης σπηλιάς της Κίνας
Η απομονωμένη σπηλιά Zhongdong στην Κίνα είναι από τα λίγα μέρη στη χώρα όπου συνεχίζεται η παράδοση της «κατάληψης» φυσικών χώρων. Γενεές οικογενειών μεγαλώνουν και συνεχίζουν να κατοικούν στις εσχατιές της γης.

Η Wei Xiaohong κα ο γιος της είναι μία από τις 18 οικογένειες που έχουν απομείνει ως φύλακες της σπηλιάς. Στο βίντεο του Al Jazeera φαίνεται η μητέρα να προετοιμάζει το μικρό αγόρι για να πάει στο σχολείο. Ο πιτσιρικάς κάθε μέρα διασχίζει μία διαδρομή μέσα από δύσβατα χωμάτινα μονοπάτια δύο ωρών μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Το χωμάτινο μονοπάτι είναι η σύνδεση τους με τον «έξω κόσμο» καθώς ακολουθούν την διαδρομή που κάνει και ο μικρός έτσι ώστε να ψωνίσουν τα απαραίτητα που χρειάζονται για την επιβίωση τους.

Οι δυσκολίες που επιφέρει η απομόνωση ωστόσο μπορεί να τελειώσουν καθώς μία τουριστική εταιρία επένδυσε 2.2 εκατομμύρια δολάρια ώστε να κατασκευάσει ένα μηχανισμό που προσομοιάζει με τελεφερίκ έτσι ώστε οι κάτοικοι της σπηλιάς να μπορούν να  μετακινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα και άνεση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ