2017-02-26 07:51:11
Φωτογραφία για Για παρερμηνεία των δηλώσεων Γιούνκερ μιλά ο Καρβούνης
Την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα και το διαρκές ενδιαφέρον της Επιτροπής για τις κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, επισημαίνει με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Η δήλωση του κ. Καρβούνη, είναι διευκρινιστική της απαντητικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ερώτηση δύο μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία ζητούσαν την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στόχο οι συλλογικές συμβάσεις να αναδειχτούν σε ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο που βοηθά την Ελλάδα να προάγει ουσιαστικά τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις ποιοτικές θέσεις εργασίας, την κοινή ευημερία και την κοινωνική συνοχή», επισημαίνει στη δήλωσή του, ο κ. Καρβούνης και τονίζει ότι «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του περιεχομένου της επιστολής είναι τελείως αβάσιμη».


Η δήλωση του κ. Καρβούνη έχει ως εξής:

«Με αφορμή την ερμηνεία που δίνεται από μερίδα του τύπου στην απάντηση του Προέδρου Γιούνκερ, σε επιστολή/αίτημα δύο μελών του Ευρωκοινοβουλίου για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου διευκρινίζουμε ότι:

α) Ο Πρόεδρος Γιούνκερ έχει ήδη δηλώσει την υποστήριξή του προς τις συλλογικές συμβάσεις στο παρελθόν, μάλιστα σε κοινή δήλωση με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2015.

β) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν εκείνη και η μόνη που προέβη σε αξιολόγηση των κοινωνικών επιπτώσεων του Μνημονίου.

γ) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν εκείνη που εξασφάλισε ότι ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων θα ασχολείτο με τα ζητήματα αυτά, ακριβώς για να διασφαλιστεί η τήρηση του κοινοτικού κεκτημένου και οι βέλτιστες πρακτικές.

Τα Μνημόνια Συνεννόησης αποτελούν αυτόνομες πράξεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Γι’ αυτόν τον λόγο η Επιτροπή προάγει και δεσμεύεται από τις κοινές αξίες και αρχές που έχουν ενσωματωθεί στις Συνθήκες της Ε.Ε. και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Όσον αφορά στην αγορά εργασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στόχο οι συλλογικές συμβασεις να αναδειχτούν ως ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο που βοηθά την Ελλάδα να προάγει ουσιαστικά βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας, κοινή ευημερία και κοινωνική συνοχή.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του περιεχομένου της επιστολής είναι τελείως αβάσιμη».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ