2017-03-01 00:27:11
Φωτογραφία για Παρέμβαση Τσίπρα για τις δομές των δήμων κατά της φτώχειας ζητά η ΚΕΔΕ
Προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για να βρεθεί λύση σε δύο σημαντικά προβλήματα που αφορούν χιλιάδες πολίτες, καθώς και μικρούς δήμους της χώρας, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το ένα είναι η αναστολή της λειτουργίας από αύριο 256 Κοινωνικών Δομών 'Αμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν σε δήμους και παρέχουν υπηρεσίες σε 118.000 ωφελούμενους. Και το δεύτερο, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία των δήμων, και ιδιαίτερα των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων, από το Ν. 4412/2016, που αφορά τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων.

Σχετική επιστολή για τα δυο αυτά θέματα απέστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Για τις κοινωνικές δομές επισημαίνει ότι σήμερα λήγει η τελευταία παράταση που είχε δοθεί από πλευράς συναρμόδιων υπουργείων για τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα από αύριο, οι δομές αυτές να μην μπορούν να λειτουργήσουν, μέχρι να ενταχθεί η χρηματοδότησή τους, μέσω των ΠΕΠ, στο ΕΣΠΑ 2014-2020
. Για το λόγο αυτό, και με δεδομένο ότι η ένταξη έχει καθυστερήσει σημαντικά, ο κ. Πατούλης ζητεί από τον πρωθυπουργό να δώσει την εντολή στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να παραταθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα και οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού, ως την οριστική τους ένταξη μέσω των Π.Ε.Π. στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όσον αφορά την εφαρμογή του Ν. 4412/2016 και τις επιπτώσεις που έχει στους μικρούς δήμους, τονίζει ότι με ευθύνη του υπουργείου Υποδομών, δεν έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες ενέργειες και η ολοκλήρωση της συγκρότησης των μονάδων και οργάνων που είναι αναγκαία για την πλήρη εφαρμογή του νόμου, παρά τη δέσμευση ότι θα είχαν ολοκληρωθεί ως το τέλος του προηγούμενου έτους. Ιδιαίτερα δε, της κατάρτισης του Μητρώου που προβλέπεται στο νόμο. «Όσο δεν υπάρχει Μητρώο, κάθε διαγωνιστική διαδικασία έχει παγώσει με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία των δήμων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ