2017-03-01 21:54:13
Φωτογραφία για Σταθερά μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο Σουλτς
Ανοιχτό άφησε το θέμα της συμμετοχής του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τους χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Στο ερώτημα της εφημερίδας εάν είναι διατεθειμένος να γίνει μετεκλογικά εταίρος σε μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία των χριστιανικών κομμάτων (CDU και CSU) της κ. Μέρκελ, εάν το SPD έρθει δεύτερο κόμμα στις προσεχείς εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Μάρτιν Σουλτς απάντησε: «Αγωνιζόμστε για την πρώτη θέση και έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες να το πετύχουμε. Ρωτήστε τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση εάν θα ήθελε να συνεργαστεί ως δεύτερο κόμμα στην κυβέρνηση μου».

Ο κ. Σούλτς άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με τα κόμματα της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων (Die Gruenen). «Οποιος θέλει να συνεργαστεί μαζί μας μετά τις εκλογές πρέπει να μας πλησιάσει» είπε στην γερμανική εφημερίδα.


Στο ερώτημα για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει η γερμανική κυβέρνηση στη σύλληψη του Γερμανού δημοσιογράφου, τουρκικής καταγωγής Ντενίζ Γιουτζέλ, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δήλωσε: «Χωρίς ελεύθερο Τύπο δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία. Η σύλληψη δημοσιογράφων οι οποίοι απλώς κάνουν τη δουλειά τους είναι απαράδεκτη. Ο Γιουτζέλ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος όπως και οι υπόλοιποι συλλεφθέντες με αβάσιμες αιτιολογίες δημοσιογράφοι».

Μπροστά στις δημοσκοπήσεις

To Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με επικεφαλής, αλλά και χάρη, στον υποψήφιο καγκελάριο τον Μάρτιν Σούλτς βρίσκεται και πάλι μπροστά από την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) σύμφωνα δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild. Ενισχύεται δηλαδή κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας και θα ερχόταν πρώτο κόμμα με 32% αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή.

Αντίθετα, το συντηρητικό κόμμα με υποψήφια καγκελάριο την κ. Μέρκελ χάνει μια μονάδα και θα ερχόταν δεύτερο κόμμα λαμβάνοντας 30,5%.

Το λαϊκιστικό-αντιευρωπαϊκό-ξενοφοβικό Κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παραμένει τρίτο κόμμα με 11%. Σταθερό παραμένει επίσης το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με 8% όπως και το Κόμμα των Πρασίνων (Die Gruenen) με 6,5%. To Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), με άνοδο 1,5%, θα ελάμβανε 7% και θα εισερχόταν στο κοινοβούλιο (το όριο είναι 5%).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ