2017-03-02 10:56:18
Φωτογραφία για Γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ με την παλιά διαδικασία έως τέλος Μαρτίου! Όλες οι λεπτομέρειες
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report

Γυαλιά οράσεως με την παλιά διαδικασία θα μπορούν να προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μέχρι 31.3.2017.

Η Διοίκηση του Οργανισμού παρέτεινε για άλλη μια φορά την ημερομηνία έναρξης του νέου συστήματος, καθώς δεν έχει κατορθώσει ακόμη να έρθει σε συμφωνία με τους οπτικούς.

Να σημειωθεί ότι οι Σύλλογοι των Οπτικών αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ καθώς φοβούνται πως ο Οργανισμός εκτός των άλλων δε θα αποπληρώνει τα χρέη του προς τον κλάδο. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Στον αέρα ακόμη οι συμβάσεις ΕΟΠΥΥ-Οπτικών! Τι θα γίνει με τις συνταγές γυαλιών οράσεως»

Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ χρωστά 3 εκατ. ευρώ από τα τέλη του 2009 στους επαγγελματίες του κλάδου, από τα οποία θα λάβουν τελικά 2.5 εκ., καθώς οι περισσότεροι συμφώνησαν με κούρεμα πάνω από 10% (με δήλωση παραίτησης από ένδικα μέσα και από απαιτήσεις τόκων υπερημερίας).


Ο κλάδος παραμένει αντίθετος στη σύναψη συμφωνίας με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς θεωρεί ότι μια δεσμευτική σύμβαση θα καταστρέψει τους επαγγελματίες οι οποίοι δεν παρέχουν υπηρεσίες αλλά προϊόντα.

Γι αυτό και οι δικαιούχοι γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να ακολουθούν την παλαιά διαδικασία αποζημίωσης όπως ίσχυε έως 31/12/2016 αφού παρατείνεται έως τις 31/03/2017.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υπολογίζει ότι από 01/04/2017 θα έχει συνάψει συμβάσεις με τους οπτικούς και έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πηγαίνουν μόνο σε συμβεβλημένο πάροχο και δίδοντας τη γνωμάτευση τους θα παραλαμβάνουν τα γυαλιά οράσεως της επιλογής τους με βάση όσα προβλέπονται από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο Οργανισμός δε θα αποζημιώνει κανένα υλικό απευθείας σε δικαιούχο ή σε μη συμβεβλημένο πάροχο από 01/04/2017 και μετά.

Βέβαια δεν αποκλείεται να δοθεί και νέα παράταση, καθώς οι οπτικοί μέχρι στιγμής δε φαίνεται να προτίθενται να κάνουν πίσω.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ