2017-03-03 15:18:50
Φωτογραφία για Γρίπη: Υποχωρεί σταδιακά το κύμα - 76 οι νεκροί
Σε 76 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης, σύμφωνα με τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά το γεγονός ότι το βαρύ κύμα της γρίπης υποχωρεί σταδιακά Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφτηκαν 7 θάνατοι εξαιτίας της γρίπης, νέων κυρίως ανθρώπων, ενώ άλλοι 8 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι για να αντιμετωπιστούν οι επιπλοκές της γρίπης.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο που ξεκίνησε ουσιαστικά το κύμα της γρίπης στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί 235 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων οι 220 εισήχθησαν σε ΜΕΘ.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ διαπιστώνουν πως κατά την εβδομάδα 20–26 Φεβρουαρίου 2017 οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Επιπλέον, παρατηρούν πως οι ειδικοί στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης εκτός από το στέλεχος Α(Η3Ν2) το οποίο μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσε εντοπίζουν πλέον και το στέλεχος τύπου Β.

Από τα 220 άτομα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, μόλις οι 52 ήταν εμβολιασμένοι με το αντιγριπικό εμβόλιο. Σημειώνεται ότι τα 203 (92,3%) από τα 220 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 144 άνδρες και 76 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 98 έτη και μέση ηλικία 67,1 έτη.
Πηγή 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ