2017-03-06 08:17:48
Φωτογραφία για Απόφαση «βόμβα» από τον Άρειο Πάγο: Οι εργοδότες μπορούν να «βλέπουν» τους υπολογιστές των εργαζομένων
Στοιχεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αστικές ή ποινικές υποθέσεις, θα μπορούν να «αντλούν» οι εργοδότες από τους υπολογιστές των εργαζομένων που αποχώρησαν από την εργασία τους Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, τα στοιχεία θα πρέπει να αφορούν σε πληροφορίες οι οποίες θεωρείται ότι «δόθηκαν» σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Στην περίπτωση που εξέτασε ο Άρειος Πάγος, οι εργαζόμενοι έστελναν e-mails με επιχειρηματικά στοιχεία στην εταιρεία στην οποία στη συνέχεια προσελήφθησαν.

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, δεν τίθεται θέμα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι είναι καθ΄όλα θεμιτό οι εργοδότες να ανασύρουν τα στοιχεία που περιέχονται στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν νόμιμα ενώπιον των δικαστηρίων.

Ακόμη, κρίθηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον πίστης προς τον εργοδότη τους και υποχρεούνται να μην ενεργούν ανταγωνιστικές πράξεις οι οποίες να βλάπτουν τα συμφέροντα του εργοδότη τους, όπως είναι η άσκηση για δικό τους λογαριασμό, με άγνοια του εργοδότη, εμπορικών εργασιών, ομοίων ή παρόμοιων με αυτών του εργοδότη που εργάζονται.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ