2017-03-11 11:59:01
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
«Ελπίζω πράγματι να κλείσει η αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό κόστος», λέει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «και τώρα, αν τελικά καταφέρουν να κλείσουν έστω και αργοπορημένα την αξιολόγηση, θα περιμένουμε να μάθουμε και τον λογαριασμό». Ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει, επίσης, ότι: «Την προηγούμενη αξιολόγηση συνόδευαν καταστροφικά μέτρα, όπως η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου», επισημαίνοντας ότι «τότε δεν έδειξε μόνο η κυβέρνηση ανικανότητα, αλλά και οι δανειστές ανευθυνότητα».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να συνεχίσει η Ν.Δ. να ζητά εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής υποστηρίζει ότι «το πότε θα γίνουν εκλογές εναπόκειται στην κυβέρνηση» ξεκαθαρίζει όμως ότι ο ίδιος είναι, γενικά, κατά των πρόωρων εκλογών. «Εδώ, όμως, έχουμε μια ειδική περίπτωση γιατί κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση κάνει όλο και μεγαλύτερο κακό». Ο κ. Καραμανλής δηλώνει, μιλώντας για τα μέτρα, ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να ψηφίσουμε συνολικά τα μέτρα του κ. Τσίπρα» και σημειώνει ότι «εμείς ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσα κακώς κείμενα της συμφωνίας μπορέσουμε».


Σχολιάζοντας την πρόσφατη έκρηξη του πρώην προέδρου της Ν.Δ., Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Καραμανλής εκτιμά ότι «πήγαν κάποιοι να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος» και διευκρινίζει, στο Πρακτορείο, ότι «η αφετηρία της αναφοράς του κ. Μεϊμαράκη ήταν η δική του περίοδος». Επιπλέον, για την απόφαση της Ν.Δ. να ψηφίσει τα μέτρα το 2015, υποστηρίζει ότι: «Η Ν.Δ. το 2015 ψήφισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ» και δηλώνει ότι «προσωπικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως πρόεδρος τότε προσέφερε σπουδαίες υπηρεσίες στην πατρίδα και την παράταξη».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Κώστας Καραμανλής υπογραμμίζει: «Η χώρα μας χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα, δεν πρέπει να παρασυρθεί από την κλιμάκωση που επιδιώκει τους τελευταίους μήνες η Τουρκία», και εκφράζει την άποψη ότι «ζητήματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να τα χειρίζονται θεσμικά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και όχι ο υπουργός Άμυνας». Για τις δημόσιες παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου που υπερασπίζεται με πάθος τον Καραμανλισμό, ο βουλευτής Σερρών υπογραμμίζει ότι: «Είναι γνωστό ότι πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χαίρει εκτίμησης και υψηλής δημοτικότητας και πέραν των τειχών της Ν.Δ. και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποτελεί αναμφισβήτητα την ευρύτερα αποδεκτή πολιτική και ιστορική προσωπικότητα των 4-5 δεκαετιών» διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «αυτό δεν σημαίνει πως όσοι τους εκτιμούν μπορούν να θεωρούνται πολιτικά ''Καραμανλικοί''».

Ο Κώστας Καραμανλής με την ιδιότητα του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι για τα όσα έγιναν στην Τράπεζα Αττικής «δεν είναι άμοιρη ευθυνών η διοίκηση της Τράπεζας, αλλά η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια». Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την στάση των ταξιτζήδων απέναντι στη Ν.Δ., ο βουλευτής Σερρών λέει μεταξύ άλλων ότι «δεν κρίνω τη στάση κανενός επαγγελματία και συνδικαλιστή» ξεκαθαρίζει, όμως, ότι: «Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει παρανομία, ασυδοσία, να μην υπάρχουν κανόνες και να μην προστατεύεται ο επαγγελματίας αλλά και ο καταναλωτής». Και αναφερόμενος, προσωπικά στους ταξιτζήδες, ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει: «Εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ ταξί και πάντα χαίρομαι να συζητώ με τους οδηγούς».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ