2017-03-15 14:36:28
Φωτογραφία για Μακελειό με 25 νεκρούς - Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Συρίας
Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Δικαστικό Μέγαρο στην πρωτεύουσα της Συρίας Ο βομβιστής αυτοκτονίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ανατινάχθηκε μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Sana 25 άνθρωποι είναι νεκροί. Η επίθεση έρχεται την έκτη επέτειο από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αυτό που ξεκίνησε ως Αραβική Άνοιξη εναντίον ενός αυταρχικού ηγέτη έχει εξελιχθεί σε βάναυσο πόλεμο μεταξύ περιφερειακών και παγκόσμιων δυνάμεων. Οι ακτιβιστές λένε ότι πάνω από 320.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 11 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.

Η σημερινή επίθεση έρχεται μετά από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας με τουλάχιστον 40 νεκρούς το Σάββατο. Πολλοί από αυτούς ήταν σιίτες μουσουλμάνοι προσκυνητές από το Ιράκ που είχαν πάει να επισκεφθούν αρχαίο νεκροταφείο.

Η Αλ Κάιντα που συνδέεται με την ομάδα τζιχαντιστών Tahrir al-Sham ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή αιματηρή επίθεση, ενώ δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεστη στο Δικαστικό Μέγαρο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ