2017-03-15 20:24:14
Φωτογραφία για ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΙΚ
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Βερολίνο, όταν εντοπίστηκε ύποπτο δέμα  στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Όπως ήταν επόμενο, σήμανε αμέσως συναγερμός καικ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και ομάδες της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να ελέγξουν το πακέτο.

Το απόγευμα ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές ότι το δέμα περιχείχε όντως εκρηκτικά τα οποία και εξουδετερώθηκαν. Σύμφωνα με τις αρχές, το δέμα είχε ως παραλήπτη τον ίδιο το Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Ωστόσο το περιεχόμενό του «προδόθηκε» από καλώδια που προεξείχαν.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αποστολέας να ήθελε να υπάρξουν θύματα. «Η πρώτη εξέταση του πακέτου έδειξε ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείτε συχνά για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Märkische Allgemeine Zeitung, το πακέτο είχε αποσταλεί προς τον Wolfgang Schaeuble προσωπικά, ενώ ο αποστολέας είχε ελληνική διεύθυνση. Σύμφωνα με επίσημες αρχές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η αποστολή έγινε την μέρα που συζητείται ο προϋπολογισμός στην Μπούντεσταγκ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ