2017-03-16 09:55:15
Φωτογραφία για Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση έως τέλος του 2018 για να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία! Τι άλλαξε στο νομοσχέδιο
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Παράταση δόθηκε τελικά στους γιατρούς του ΠΕΔΥ για να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία αν θέλουν να ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο σύστημα.

Άλλους εννέα μήνες παράταση έδωσε τελικώς το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς του ΠΕΔΥ, καθώς στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου στη Βουλή, άλλαξε την τελευταία στιγμή η ρύθμιση.

Ειδικότερα με βάση την τροποποίηση που έγινε, οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα μπορούν να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία μέχρι το τέλος του 2018 (31.12.2018).

Στην αρχική του μορφή το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία, προέβλεπε ότι έπρεπε να βάλουν λουκέτο στο τέλος Μαρτίου του 2018. Διαβάστε ΕΔΩ τι ανέφερε αρχικά η ρύθμιση:

«Γιατροί ΠΕΔΥ: Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία μέχρι τέλος Μαρτίου 2018! Όλη η απόφαση του υπ. Υγείας»

Πρόκειται ουσιαστικά για την υιοθέτηση της πρότασης του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΠΕΔΥ Παναγιώτη Ψυχάρη, καθώς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής είχε θέσει ως κόκκινη γραμμήτο τέλος του 2018, ώστε να μπορέσουν οι γιατροί να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.


Οι αιτήσεις

Στο μεταξύ όμως οι γιατροί του ΠΕΔΥ και ειδικά όσοι είχαν επιστρέψει στο δημόσιο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις διατηρώντας ταυτόχρονα τα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις ώστε να δηλώσουν ότι επιλέγουν να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ.

Μια αίτηση που θα πρέπει να την υποβάλλουν μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου του 2017.

Πάντως πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι περίπου το 80 με 90% των γιατρών του ΠΕΔΥ που είχαν επιστρέψει στο δημόσιο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις, θα υποβάλουν αίτηση κλείνοντας το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Με βάση τους υπολογισμούς κοντά στα 800 άτομα θα επιλέξουν τη σιγουριά του ΕΣΥ, δεδομένης και της κρίσης αλλά και των δυσβάστακτων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών που πλήττουν όλο τον ιατρικό κλάδο.

Έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και τις οριστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ, η Ομοσπονδία του κλάδου πραγματοποιεί έκτακτο συνέδριο το Σάββατο προκειμένου να εκτιμηθούν οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ