2017-03-16 10:09:14
Φωτογραφία για Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση του ΚΕΕΜ (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Νέα εποχή «ανέτειλε» στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) Σπάρτης, καθώς την Τετάρτη (15/3) πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοικήσεως του Κέντρου από τον απερχόμενο διοικητή, Υποστράτηγο ε.α. Αθανάσιο Ρεκουνιώτη, στο νέο διοικητή, Ταξίαρχο Ιορδάνη Χατζηνικολάου.

Ο νέος διοικητής του ΚΕΕΜ κατάγεται από την Ξάνθη και μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής της ΤΑΞΥΠ/ΔΕΜ (Ταξιαρχία Υποστήριξης) που εδρεύει στη θρακιώτικη πόλη.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ως εκπρόσωπος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο διευθυντής του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών, Υποστράτηγος κ. Αναστάσιος Γεωργίου, η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Σπάρτης κκ Δημήτρης Αποστολάκος και Γεώργιος Κονίδης και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος. Επίσης, παρέστησαν ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Κέντρων(ΔΙΚΕ), Συνταγματάρχης(ΠΖ) κ. Δημήτριος Αρβανίτης, οι διοικητές της ΠΥ Σπάρτης και Γυθείου, ο λιμενάρχης Γυθείου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νομού.


Αθ. Ρεκουνιώτης: «Αποχωρώ με

την αίσθηση της επιτυχούς προσπάθειας»

Στην τελευταία του ομιλία ως διοικητής του ΚΕΕΜ, ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε τα εξής: «Παραδίδοντας τη διοίκηση του ΚΕΕΜ και αποχωρώντας από τον ενεργό στρατιωτικό βίο, θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους σας για την όμορφη συνεργασία, τη στήριξη και την υποστήριξη που μου προσφέρατε στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε από κοινού ένα αδιάρρηκτο ανθρώπινο σύνολο για την εκτέλεση των καθηκόντων μας, την προαγωγή της εκπαίδευσης, που αποτελεί τον πρωταρχικό πυλώνα της αποστολής μας, και παράλληλα την αντιμετώπιση των ποικιλοτρόπως αναφυόμενων καθημερινών ζητημάτων προσωπικού, ασφάλειας και διοικητικής μέριμνας.  

Αποχωρώ με την αίσθηση της επιτυχούς προσπάθειας, που  έγινε με τη δική σας βοήθεια, στο δύσκολο έργο μας. Παρ’ όλο που δεν καταφέραμε το απόλυτο, προσπαθήσαμε, βαδίσαμε πλάι – πλάι, σταθήκαμε δίπλα – δίπλα, συνεργαστήκαμε για να κάνουμε καλύτερο το Κέντρο, με έργα και δράσεις, με σχεδιασμό, προγραμματισμό και οργάνωση, με ιδέες και όραμα. Κάτω από  αντίξοες συνθήκες, προσπαθήσαμε από κοινού προς όφελος των οπλιτών θητείας που εκπαιδεύσαμε.

Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ όλων των μελών του ΚΕΕΜ-μόνιμα στελέχη, πολιτικό προσωπικό και οπλίτες θητείας-, και η ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας, της πρωτοτυπίας και της καινοτομίας, μέσα σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον, όπου πρώτιστο  και κυρίαρχο στοιχείο ήταν ο αλληλοσεβασμός και οι ειλικρινείς σχέσεις  με  όλες και όλους  σας, αποτέλεσε εχέγγυο στην προσπάθειά μας.

Η λειτουργία ενός ανοικτού περιβάλλοντος διαλόγου και συνεργασίας μαζί σας, με τους οικείους των οπλιτών, με τις προϊστάμενες διευθύνσεις και διοικήσεις της ΔΙΚΕ, της ΑΣΔΥΣ και του ΓΕΣ, καθώς και  με τις θεσμικές αρχές, τους τοπικούς και κοινωνικούς φορείς του Νομού Λακωνίας, ήταν κύριο μέλημα και προτεραιότητά μου.

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου μέχρι και σήμερα, που αποχωρώ με απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, από τη διοίκηση του ΚΕΕΜ, πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα στελέχη του ΚΕΕΜ και όλοι οι στρατιωτικοί γενικότερα, δεν αποκτούν προνόμια ούτε εξασφαλίζουν κύρος, εκτίμηση, αποδοχή και αναγνώριση από τη θέση τους, αλλά από το έργο και τη δράση τους, τη διάθεση και το όραμα, τις δημοκρατικές και συναινετικές διαδικασίες, την αξιοποίηση των νέων ιδεών και των πρωτοποριακών σκέψεων, τις ανθρώπινες ζεστές σχέσεις, τις συντονισμένες ενέργειες και δράσεις, την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναγνώριση της προσφοράς τους. Τα στελέχη του στρατού μας, πρέπει να δείχνουν το δρόμο, να δίνουν το παράδειγμα, να τραβούν μπροστά για την υλοποίηση των κοινών στόχων» είπε ο κ. Ρεκουνιώτης και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Στον νέο Διοικητή Ταξίαρχο Ιορδάνη Χατζηνικολάου, προσφάτως επαξίως προαχθέντα λαμπρό και καταξιωμένο Αξκό, με αστείρευτες δυνατότητες επαγγελματικής κατάρτισης, και διακριθέντα στις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις,  του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο και ωραίο έργο του.

Αποχωρώντας από το στρατό και το ΚΕΕΜ κρατάω, τις μεγάλες και μικρές χαρές και συγκινήσεις, το ζήλο και το μεράκι- με το οποίο προσπαθήσαμε να συνεισφέρουμε στο μέγιστο δυνατόν των προσπαθειών μας για το ΚΕΕΜ, με όποιες δυσκολίες ή προβλήματα αντιμετωπίσαμε, πέρα από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις,- κρατάω επίσης, τα ζεστά χαμόγελα και τις όμορφες λέξεις, τα λόγια των ματιών και τις μορφές των συνοδοιπόρων μου συναδέλφων στο δύσκολο αλλά υπέροχο ταξίδι μας…»

Ιορδ. Χατζηνικολάου: «Θα διοικήσω

με δικαιοσύνη και μεγαλοψυχία»

Λαμβάνοντας τη σκυτάλη, ο νέος διοικητής Ταξίαρχος Ιορδάνης Χατζηνικολάου έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου Αθ. Ρεκουνιώτη και έθεσε τους άξονες της διοικητικής του θητείας: «Έχω συναίσθηση των υποχρεώσεων, που απορρέουν από τα νέα μου καθήκοντα και θα καταβάλλω κάθε δυνατή, ανθρώπινη προσπάθεια για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη της ηγεσίας του Στρατού, στις απαιτήσεις της υπηρεσίας και την ιστορία του Κέντρου. Γνωρίζω ότι το Κέντρο, βρίσκεται σήμερα σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας και αποδοτικότητας και αυτό οφείλεται:

α. Αφενός στις συνεχείς προσπάθειες όλων των προκατόχων μου και του απερχόμενου Στρατηγού Αθανάσιου Ρεκουνιώτη, του οποίου η εξαιρετική προσωπικότητα και η επαγγελματική του κατάρτιση και ικανότητα συνέβαλαν αποτελεσματικά στην πρόοδο του.

β. Αφετέρω δε, στη δική σας ικανότητα και ευσυνειδησία, καθώς και στις δικές σας άοκνες προσπάθειες για την εκτέλεση του υπηρεσιακού σας καθήκοντος.

Σέβομαι και τιμώ το έργο που μέχρι σήμερα επιτελέσθηκε και σας καλώ όλους να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας για την περαιτέρω βελτίωση της εκπαίδευσης και των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού, έχοντας ως οδηγό το γνωστό ρητό: “ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ”» τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου και, μεταξύ άλλων,  συμπλήρωσε:

«Σας υπόσχομαι, ότι θα διοικήσω δια του παραδείγματος, με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ. Κριτήριο αξιολόγησης του έργου σας θα είναι αποκλειστικά το ΗΘΟΣ και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ. Οι  κανονισμοί και οι διαταγές ορίζουν τα πλαίσια μέσα στα οποία πρέπει να κινούμαστε και αυτά τα πλαίσια έχω τη θέληση και τη δύναμη να ακολουθήσω. Θα ήθελα να επισημάνω ότι, το ανθρώπινο δυναμικό, είναι το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του Ελληνικού Στρατού. Συνεπώς, το ειλικρινές ενδιαφέρον για τα προβλήματά του, ο αξιοπρεπής και δίκαιος χειρισμός του και η κατάλληλη αξιοποίησή του, αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου διοίκησης.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι, η Ελληνική κοινωνία αντλεί δύναμη από το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας που παρέχουμε με το καθημερινό έργο μας, ενώ εμείς αντλούμε την δύναμη που λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός στην εκπλήρωση της αποστολής μας. Η σχέση Στρατού-κοινωνίας θα πρέπει να παραμείνει αρραγής.

Για την επίτευξη των στόχων μας και της εκτέλεσης της αποστολής μας, ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δώσουμε: α. Στην ομαλή προσαρμογή των νέων οπλιτών που κατατάσσονται, β. Στην αποτελεσματική και ρεαλιστική εκπαίδευση, γ. Στη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας προσωπικού, υλικού και εγκαταστάσεων, των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού και της εσωτερικής λειτουργίας των Μονάδων του Κέντρου, δ. Στην καλλιέργεια πνεύματος συναδέλφωσης και συνεργασίας με τις αρχές και τους κατοίκους της Λακωνίας, ε. Στις κατευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, περνώντας το μήνυμα: Υπερασπιζόμαστε το παρόν-Διαμορφώνουμε το μέλλον».

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής ολοκληρώθηκε με παρέλαση μπροστά από το χώρο του Διοικητηρίου, ενώ ακολούθησε παράθεση κεράσματος στο χώρο του ΚΨΜ.

Δείτε περισσότερες φωτό και βίντεο ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: http://lakonikos.gr/epikairothta/item/127063-anelave-kathikonta-i-nea-dioikisi-tou-keem-video-foto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ