2017-03-16 16:34:26
Φωτογραφία για O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Βουλγαρία - Τι συμβαίνει [photos]
O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, θα παρακολουθήσει την τελική φάση της Άσκησης "TRIDENT JAGUAR 2017", που θα πραγματοποιηθεί στο ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ της Βουλγαρίας, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.

Η άσκηση TRIDENT JAGUAR 2017 (TRJR17) ξεκίνησε στη περιοχή εκπαίδευσης Νόβο Σέλο στη Βουλγαρία, και το Joint Warfare Centre (JWC) στη Νορβηγία, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.

Στόχος της TRJR17ειναι η εκπαίδευση και η κοινη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Γαλλικού Σώματος Ταχείας Αντίδρασης (RRC FR), υπο την διοικηση του Γάλλου στρατηγού Thierry Corbet.

Η TRJR17 είναι μια Δομή Δύναμης του ΝΑΤΟ (NATO Force Structure - NFS) commmand Post / Computer Assisted Exercise (CPX / CAX) που εστιάζει στη διαδικασία του σχεδιασμού και της διεξαγωγής μιας επιχείρησης αντιμετώπισης κρίσεων σε ένα περιβάλλον εκτός του άρθρου 5, με βάση το "Skolkan 2.0" σενάριο, που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από την JWC.


Ο στόχος της άσκησης είναι να εκπαιδεύσει, να αξιολογήσει και να πιστοποιήσει την RRC FR για να χρησιμεύσει ως μια NFS (JTF HQ) για την περίοδο 2017.

H TRJR17 επικεντρώνεται στη δυνατότητα δόμησης της RRC FR στο να ανταποκριθεί σε μια κρίση στο σύγχρονο, σύνθετο και εξελισσόμενο περιβάλλον. Μερικά από τα βασικά θέματα της άσκησης επικεντρώνονται στην επίλυση κρίσεων, στην θαλάσσεια ασφάλεια και την εναέρια υποστήριξη, στον κυβερνοχώρο, στις χημικές, βιολογικές και ραδιολογικές απειλές και την Στρατηγική Επικοινωνιών μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα, η TRJR17 παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ