2017-03-17 08:12:34
Φωτογραφία για Κόκκινος συναγερμός στη Γερμανία! Υπάρχουν κι άλλα τρομο - πακέτα από την Ελλάδα;
Μετά τα πακέτα διάσωσης, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας και για τα πακέτα...

τρομοκρατίας. Πληθώρα άθρων για τα παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν σε Βερολίνο και Παρίσι δημοσιεύονται στον γερμανικό Τύπο.

FAZ: Υπάρχουν κι άλλα;

Παραπέμποντας σε σχετικές απειλές ελληνικής αριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν αποκλείει να υπάρξουν κι άλλα παγιδευμένα δέματα όπως αυτό στο Βερολίνο και το Παρίσι:

FAZ: "Ο Σόιμπλε θεωρείται σκληροπυρηνικός όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας για τα μέτρα περικοπών"

Αναλυτικά και όπως αναφέρει η dw.com, η γερμανική εφημερίδα έχει τίτλο «Παγιδευμένα πακέτα σε πολιτικούς και υπηρεσίες» και τονίζει: «Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θέλουν προς το παρόν να κάνουν δηλώσεις για το αν απειλούνται πολιτικοί, υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη χώρα από παγιδευμένα δέματα». Στη συνέχεια ο αρθρογράφος επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να έγινε στόχος της απόπειρας:


«Παρά τα πακέτα στήριξης ύψους δισεκατομμυρίων και άλλων εκτεταμένων μέτρων στήριξης για τα οποία εγγυάται και η Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Θεωρείται σκληροπυρηνικός όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας για τα μέτρα περικοπών».

Στο άρθρο γίνεται και μια σύντομη αναφορά στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα υπάρχει μια ενεργή αριστεροτρομοκρατική σκηνή που ευθύνεται για επιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες όπως επίσης για αρκετά παγιδευμένα δέματα προς διευθύνσεις του εξωτερικού».

Πώς πέρασε το πακέτο από τα συστήματα ασφαλείας;

Η είδηση ότι και το δεύτερο πακέτο εστάλη από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» (σ.σ. κάτι το οποίο επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί) δημοσιεύεται στην εφημερίδα Rheinische Post: «Σε έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίστηκε μια υπάλληλος. Τώρα είναι σίγουρο ότι το δέμα στάλθηκε από την Ελλάδα. Επιπλέον το πακέτο που είχε σταλεί στον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε προερχόταν επίσης από την Ελλάδα». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παίζουν σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές».

Στο παγιδευμένο πακέτο που στάλθηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt: Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι «οι έλληνες ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εμφανίζονται ανήσυχοι: πώς μπορεί ένας φάκελος με εκρηκτικά να περάσει από υπερσύγχρονα μηχανήματα όπως αυτά στο αεροδρόμιο;» Το περιστατικό συνδέεται τέλος, και με παλαιότερες απόπειρες της τρομοκρατικής ομάδας εναντίον ευρωπαίων πολιτικών: «Δεν είναι η πρώτη φορά που στάλθηκε παγιδευμένο δέμα από την Αθήνα: μέλη της οργάνωσης ‘Πυρήνες της φωτιάς’ είχαν στείλει ήδη το 2011 πακέτο με εκρηκτικά στη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και στον τότε ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Οι... "βομβιστές" Άδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας

Ένα πακέτο - βόμβα στάλθηκε την Τετάρτη 15.03.2017 στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εμφάνιζε ως αποστολέα τον... Άδωνι Γεωργιάδη.

Click4more: Αποκάλυψη του Live News για την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ: "Πέταξε" σε ταχυδρομικό σάκο μέσα σε γεμάτο αεροπλάνο!

Ευτυχώς δεν εξερράγη, ωστόσο την Πέμπτη 16.03.2017, ένα δεύτερο πακέτο με εκρηκτικό μηχανισμό εξερράγη στο γραφείο του διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Τζέφρι Φρανκς, ενώ αυτή τη φορά ως αποστολέας εμφανιζόταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Η έννοια της προβοκάτσιας είναι ξεκάθαρη και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται τα δύο περιστατικά να συνδέονται στενότατα.

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, η συνδεσμολογία των δύο μηχανισμών ήταν ίδια, ενώ για το τρομο - πακέτο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ευθύνη έχει αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Κι ενώ για το πακέτο στα γραφεία του ΔΝΤ δεν υπάρχει ακόμη κάποια ανάληψη ευθύνης, οι πληροφορίες από την Γαλλία "δείχνουν" νέα σημεία επαφής των δύο επιθέσεων.

Τα ελληνικά γραμματόσημα

Υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων βρέθηκαν από την αστυνομία μετά την έκρηξη του παγιδευμένου δέματος στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Παρίσι, όπως δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ενδείξεων, η έρευνα κινείται μάλλον προς την εκδοχή (της ευθύνης) μιας αναρχικής οργάνωσης», πρόσθεσε αυτή η πηγή που πρόσκειται στις γαλλικές αρχές.

Ενημέρωση Κικίλια, ανακοίνωση της ΝΔ και "βέλη" Άδωνι Γεωργιάδη

Ανακοίνωση για τα δύο περιστατικά που συνέδεσαν τα στελέχη της εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία (διαβάστε την αναλυτικά εδώ), ενώ παράλληλα, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα θα συναντηθεί αύριο το πρωί, στις 8.00, ο Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τη νέα τρομοκρατική πράξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Για τα νέα δεδομένα μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Etv και ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα Πέμπτη 16.03.2017, κάνοντας λόγο για "φρίκη" μετά τις νέες αποκαλύψεις.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε

Το παλιό πολιτικό γραφείο

Ο ίδιος ο Νίκος Τόσκας είχε κάνει νωρίτερα την αποκάλυψη πως το τρομο - πακέτο που στάλθηκε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με παραλήπτη τον διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς και το οποίο τραυμάτισε μία γυναίκα, εμφάνιζε ως αποστολέα τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια.

Ως διεύθυνση φαινόταν αυτή του παλιού του πολιτικού γραφείο ενώ η αποστολή είχε γίνει από το κέντρο της Αθήνας, όπως και στο πακέτο - βόμβα που στάλθηκε στος 15.03.2017 στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Νίκος Τόσκας ενημέρωσε ο ίδιος τον Βασίλη Κικίλια

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Ν. Τόσκας δήλωσε, σήμερα (16.03.2017) το απόγευμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι το πακέτο που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα και είχε ως αποστολέα τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια με διεύθυνση του γραφείου του που ίσχυε κατά το παρελθόν. Ο κ. Τόσκας ανέφερε πως ενημέρωσε ήδη τον κ. Κικίλια γι αυτή την εξέλιξη.

Την... δική του σημασία έχει και το γεγονός πως το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει οδηγία, στην ποία ζητά από τους γερμανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν λαμβάνουν δέματα από την Ελλάδα...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ