2017-03-20 09:01:40
Φωτογραφία για Ποιες περιόδους θα διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία! Όλο το παρασκήνιο
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report

Ποιες χρονικές περιόδους θα κάνει φύλλο και φτερό η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

Μια παρασκηνιακή μάχη με μπόλικες συζητήσεις και μυστικές συσκέψεις δίνεται τα τελευταία 24ωρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, προκειμένου να καθοριστούν οι περίοδοι τις οποίες θα ζητηθεί να διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι θα γίνει Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρόνο με τον οποίο θα ασχοληθεί εκτενώς η Επιτροπή. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχεται εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τα σκάνδαλα στην Υγεία! Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός»

Όμως από τη μέρα που ανακοινώθηκε αυτό στη Βουλή, γίνονται συνεχείς συζητήσεις για να βρεθεί ο …κατάλληλος χρόνος που θα πρέπει να διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή. Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως ναι μεν θα τεθεί στο τραπέζι και η περίοδος μετά το 2012, ωστόσο δε θα μείνει ανέπαφη και η λεγόμενη «Καραμανλική περίοδος».


Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr πως θα ζητηθεί να εξετασθεί εκτενώς και η περίοδος από το 2004 έως το 2009 οπότε και η δαπάνη στα φάρμακα είχε εκτιναχθεί.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζουν τα στελέχη της κυβέρνησης και βάση των οποίων θα επιχειρηματολογήσουν, ότι από το 2005 έως το 2009 υπήρξε σταθερά ανοδική πορεία της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 0,2% του ΑΕΠ κάθε έτος.

Να σημειωθεί πως το 2004 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη είχε διαμορφωθεί στα 2,5 δις ευρώ ενώ το 2009 έφθασε τα 5,2 δις ευρώ.

Για την περίοδο αυτή πριν το 2012, έχει αποφασισθεί– λένε οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr– να ριχθεί φως και στην αγορά εμβολίων που έγιναν για τη γρίπη.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το αν θα πρέπει η κυβέρνηση να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο αυτήν την περίοδο με τις πολιτικές ισορροπίες που είχε επιτύχει το προηγούμενο διάστημα, τόσο σε ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παρ αυτά στη Βουλή αναμένεται να δοθεί μάχη και για την περίοδο 2012 και μετά οπότε και υπουργοί Υγείας ήταν Αν.Λοβέρδος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.

Είναι και τα πρόσωπα που- όπως λέγεται -στοχεύει ουσιαστικά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποδομήσει τον παλαιό δικομματισμό. Η μάχη άλλωστε αυτή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Δείτε ΕΔΩ το παρασκήνιο: «Ξεκίνησε ο μεγάλος «πόλεμος» για την Υγεία κυβέρνησης-ΝΔ! Όλοι οι πρωταγωνιστές»

Τώρα αν η Εξεταστική Επιτροπή θα βγάλει συμπεράσματα ή θα αποτελέσει απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, ο χρόνος θα το δείξει…
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ASUS GTX 1080 Ti STRIX στη φόρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ASUS GTX 1080 Ti STRIX στη φόρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ