2017-03-21 08:35:38
Φωτογραφία για Η ΟΕΝΓΕ για τις αλλαγές στην Ιατρική Εκπαίδευση
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

Virus

Στην αναβίωση παλαιότερων προτάσεων για την οργάνωση της ιατρικής εκπαίδευσης και τη «ρύθμιση» του αριθμού των ειδικευομένων ανά ειδικότητα, καταφεύγει η Αριστοτέλους, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ.

Όπως εκτιμά το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το έγγραφο του ΚΕΣΥ που θέτει τα βασικά σημεία για συζήτηση που αφορούν στην ειδικότητα, είχε κατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου το 2012 (υπουργία Α. Λοβέρδου), χωρίς όμως να προχωρήσει η διαδικασία. «Η ουσία των σημερινών αλλαγών παραμένει η ίδια» σημειώνει, τονίζοντας ότι απορρίπτει τις αλλαγές που προωθούνται στο σύνολο τους.

Στον αντίποδα, η ΟΕΝΓΕ θεωρεί πως η εκπαίδευση του ιατρικού δυναμικού πρέπει να βρίσκεται σε συνάρτηση με τις σύγχρονες ανάγκες τις οποίες καλείται να καλύψει. Στην κατεύθυνση αυτή, διεκδικεί:

Κατάργηση της αναμονής για την ειδικότητα. Έως ότου μηδενιστεί, ο χρόνος αυτός να είναι συντάξιμος, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση στο 80% του βασικού μισθού.


Όχι στις εξετάσεις και σε κάθε είδος φραγμών για την έναρξη, τη συνέχεια της ειδικότητας ή την χορήγηση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος. Μοναδικό προαπαιτούμενο για την άσκηση ιατρικής αποτελεί το πτυχίο.

Ουσιαστική συστηματική εκπαίδευση κατά την ειδικότητα. Η ειδίκευση των γιατρών να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση για δωρεάν εκπαίδευση, επιμόρφωση όλων των γιατρών, για παροχή συγγραμμάτων και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια. Αποσύνδεση της εκπαίδευσης των ιατρών από τις επιχορηγήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ