2017-03-22 14:32:17
Φωτογραφία για Η Θ. Φωτίου αρνείται να συναντήσει βαριά ανάπηρους του Σκαραμαγκά - Καταγγελίες Συλλόγου ΑμΕΑ
Την προκλητική άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να συναντηθεί με τους φορείς του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νησιών, και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) που οργάνωσε την χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στις έξω από το Υπ. Εργασίας, ενάντια στο κλείσιμο του δημόσιου ιδρύματος για βαριά αναπήρους του Σκαραμαγκά, καταγγέλει ο Σύλλογος.

Onmed.gr

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου, αναπληρώτρια Υπουργός κυρία Θεανώ Φωτίου, δήλωσε την άρνηση της να συναντηθεί με τους φορείς λέγοντας ότι δέχεται να συναντηθεί μόνο με τρεις εκπροσώπους των γονιών του ιδρύματος, θέλοντας να διαχωρίσει τους γονείς από τους συλλόγους τους, δείχνοντας το φόβο της να αντιμετωπίσει τους φορείς του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, τονίζει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Σύσσωμοι οι γονείς των παιδιών αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί της χωρίς τους φυσικούς τους συμμάχους, γονείς και αναπήρους του Ενιαίου και της ΣΕΑΑΝ που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.


Καταλαβαίνουμε το φόβο της κυβέρνησης να συζητά με τους γονείς και τους ανάπηρους που έχουν μάθει να διεκδικούν και όχι να επαιτούν ή να κλείνουν το στόμα τους στο όνομα των κρατικών επιχορηγήσεων όπως η ΕΣΑΜΕΑ και οι εκπρόσωποί της, που για μία ακόμα φορά προσυπέγραψε με την ψήφο της στην διοίκηση του ιδρύματος το κλείσιμο του συγκεκριμένου κέντρου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης και της συνέντευξης τύπου που έγινε μπροστά στο υπουργείο δόθηκαν στοιχεία για την άθλια κατάσταση που επικρατεί και στα άλλα ιδρύματα, λόγω της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της πρόνοιας, λόγω της βάρβαρης μνημονιακής επιταγής για μείωση κατά 50% των δημόσιων δαπανών για την πρόνοια, το πετσόκομμα των επιδομάτων των ΑμεΑ και των συντάξεων αναπηρίας.

Ακόμη δόθηκαν τα στοιχεία για μια σειρά πρόσφατες εγκληματικές αποφάσεις των ΚΕΠΑ που κόβουν το επίδομα και την σύνταξη αναπηρίας από χρονίως πάσχοντες και αναπήρους, ενδεικτικό του μεγέθους της σφαγής που γίνεται στα ΚΕΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Από τα ΚΕΠΑ Ελευσίνας στερήθηκε η σύνταξη από μετελεργάτη θύμα εργατικού ατυχήματος με τσακισμένο το χέρι και με κομμένα τα δάχτυλα και των δύο του χεριών που αδυνατεί να συνεχίσει το επάγγελμα του.

2. Σε πάσχουσα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας επιθετικής μορφής που έχει νοσηλευτεί έξι φορές τον τελευταίο χρόνο και υποβάλλεται σε πειραματική θεραπεία, δόθηκε ποσοστό αναπηρίας 40% αφήνοντας την χωρίς επίδομα και χωρίς ασφάλιση.

3. Σε παιδί με νοητική υστέρηση 19 χρόνων που από το νηπιαγωγείο πάει σε ειδικό σχολείο και συνεχίζει μέχρι σήμερα, δόθηκε ποσοστό 50% αφήνοντας το χωρίς επίδομα και ιατροφαρμα-κευτική κάλυψη και οδηγώντας την οικογένεια του στην απόλυτη ένδυα αφού και οι δύο γονείς είναι μακροχρόνια άνεργοι.

4. Σε μικρό παιδί με όγκο στο κεφάλι που έχει ως συνέπεια να έχει ελάχιστη όραση, δεν αναγνωρίστηκε ότι είναι πρακτικά τυφλό, οπότε δεν μπορεί να πάρει ούτε αυτό το ελάχιστο επίδομα.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου Βασίλης Παντελάρος ο οποίος και μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη του αγώνα ενάντια στο κλείσιμο του δημόσιου ιδρύματος για βαριά αναπήρους του Σκαραμαγκά.

Κλείνοντας τη συγκέντρωση ο ΕΝΙΑΙΟΣ και η ΣΕΑΑΝ κάλεσαν τους γονείς και τους αναπήρους να είναι σε ετοιμότητα για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση ΣΕΒ - κυβέρνησης – ΕΕ με πρώτη απάντηση τη μαζική συμμετοχή τους με τα μπλοκ του ριζοσπαστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 του Απρίλη στις 6:30μμ στην Ομόνοια».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ