2017-03-22 21:16:20
Φωτογραφία για Γνωρίζετε ότι ο πονόδοντος δείχνει ότι πάσχετε από κάποια άλλη ασθένεια; Δείτε με ποίο όργανο συνδέεται το κάθε δόντι!
Έχετε ακούσει πως ακόμα και ένας πολύ μικρό πονόδοντος μπορεί να είναι σημάδι πως υπάρχει κάποιο εσωτερικό πρόβλημα;.. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά υπάρχει μεγάλη σύνδεση ανάμεσα στην κατάσταση των δοντιών μας και των εσωτερικών μας οργάνων.

Για παράδειγμα, οι άνω και οι κάτω κοπτήρες συνδέονται με την ουροδόχο κύστη, τα νεφρά και τα αυτιά ενώ οι κυνόδοντες συνδέονται με το συκώτι και την χολή. Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως οι προγόμφιοι αντικατοπτρίζουν την κατάσταση των πνευμόνων, οι γομφίοι σχετίζονται με την υγεία του στομάχου, του πάγκρεας και της σπλήνας και οι φρονιμίτες με την καρδιά και το λεπτό έντερο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι φθορές στα δόντια ευθύνονται για όλα τα εσωτερικά προβλήματα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ασθενών που ένιωθαν δυσφορία και πόνο γύρω από ένα υγιές δόντι, αλλά ωστόσο, μερικές φορές ο πόνος μπορεί να υπάρχει σε περιοχές όπου το δόντι έχει αφαιρεθεί εδώ και καιρό.


Αυτός ο πόνος είναι γνωστός ως πόνος-φάντασμα και είναι αποτέλεσμα ενός μηνύματος που στέλνει το όργανο που έχει πρόβλημα προς το αντίστοιχο δόντι. Οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την σύνδεση ανάμεσα στα δόντια και τα εσωτερικά όργανα για να μπορούμε να βρίσκουμε την αιτία του προβλήματος πιο εύκολα.

Ρίξτε μια ματιά στην λίστα που ακολουθεί:

Πόνος στους άνω και κάτω κοπτήρες δείχνει πυελονεφρίτιδα, κυστίτιδα ή ωτίτιδα

Πόνος στον πρώτο κοπτήρα είναι σημάδι προστατίτιδας ή αμυγδαλίτιδας

Εάν έχετε χρόνιους πόνους στους κυνόδοντες είναι πιθανό να πάσχετε από ηπατίτιδα ή χολοκυστίτιδα

Πόνοι στους προγόμφιους μπορεί να είναι σημάδι αλλεργικής αντίδρασης, δυσβακτηρίωσης, πνευμονίας ή κολίτιδας

Πόνοι στα 4α δόντια (άνω και κάτω) δείχνουν πόνους στους αγκώνες, νόσο του παχέος εντέρου, πόνους στου ώμους, πόνους στα γόνατα ή φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.

Εάν νιώθετε πόνο στους γομφίους, είναι πιθανόν να πάσχετε αναιμία, γαστρικό έλκος, χρόνια γαστρίτιδα, έλκος του δωδεκαδακτύλου και χρόνια παγκρεατίτιδα.

Πόνος στα 6α κάτω δόντια είναι σημάδι αθηροσκλήρωσης, φλεβικών παθήσεων και προβλημάτων με τις αρτηρίες

Πόνος στα 6α άνω δόντια σχετίζεται συνήθως με φλεγμονές στις ωοθήκες, τον θυρεοειδή, την σπλήνα, ιγμορίτιδα και ασθένειες του φάρυγγα.

Οι φρονιμίτες συνδέονται με καρδιακές ασθένειες, συγγενείς ανωμαλίες και στεφανιαία νόσο

Πόνος στους κάτω γομφίους συνδέεται με φλεβίτιδα, πολύποδες στο παχύ έντερο ή προβλήματα που σχετίζονται με τους πνεύμονες όπως η βρογχίτιδα, η πνευμονία και το άσθμα.

Εσείς το γνωρίζατε;
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ