2017-03-23 10:41:28
Φωτογραφία για Επίθεση στο Λονδίνο Live: Επιχειρήσεις παντού και συλλήψεις - Από το Μπέρμιγχαμ ξεκίνησε τη φονική πορεία του ο μακελάρης
Μια πόλη "παγωμένη" από τον τρόμο, μια χώρα βυθισμένη στο πένθος. Αυτή είναι η επόμενη μέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο της πλέον πολύνεκρης επίθεσης μετά από εκείνες του Ιουλίου του 2005 σε λεωφορεία και μετρό. Ο αριθμός των νεκρών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο δράστης.

Ήταν μεσημέρι Τετάρτης (22.03.2017), ακριβώς ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, όταν ο δράστης έπεσε, αρχικά, με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια επιχείρησε να εισβάλει στη βρετανική Βουλή. Σκότωσε με μαχαίρι έναν αστυνομικό, πριν δεχτεί πυροβολισμούς και πέσει νεκρός.

Από το βράδυ της Τετάρτης, η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις στο Μπέρμιγχαμ, προπύργιο των Βρετανών ισλαμιστών και πόλη όπου ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, είχε διαμείνει εκεί πριν από τις επιθέσεις, στο Λονδίνο κι άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον επτά συλλήψεις.


10:36  40χαρης, μαυροντυμένος και γενειαφόροςΑυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον δράστη ως 40αρη, ασιατικής καταγωγής, ντυμένο με μαύρα ρούχα και γένια.

10:36  Έδρασε μόνος του

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ... πως αυτός ο δράστης ενήργησε μόνος και είχε εμπνευσθεί από τη διεθνή τρομοκρατία. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση για περαιτέρω απειλές για το κοινό», δήλωσε ο Ρόουλι. Η αστυνομία πιστεύει πως γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν τον έχει κατονομάσει.

10:34  Το χρονικό των επιθέσεων

Όλα όσα έγιναν χθες στο Λονδίνο, εδώ

10:33  Αναθεώρηση του απολογισμού

Ο Μαρκ Ρόουλι, επικεφαλής της υπηρεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε νεότερες δηλώσεις για την εξέλιξη των ερευνών ανακοίνωσε πως ο αριθμός των θυμάτων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. Υπάρχουν τέσσερις νεκροί, περιλαμβανομένου του δράστη, ενώ 29 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, επτά από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι νεκροί είναι διαφορετικών εθνικοτήτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Τα θύματα ήταν ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε, ο 48χρονος πατέρας δυο παιδιών Κιθ Πάλμερ και δύο πολίτες, μια γυναίκα γύρω στα 45 και ένας άνδρας γύρω στα 55.

Ο τέταρτος νεκρός ήταν ο δράστης.

10:30  Στο επίκεντρο το Μπέρμιγχαμ

Μετά την πληροφορία πως ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπέρμιγχαμ είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο με το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, η βρετανική αστυνομία έκανε εφόδους σε σπίτια στην πόλη αλλά και στο Λονδίνο κι αλλού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά τις επιχειρήσεις σε έξι σημεία έχουν γίνει επτά συλλήψεις.
Πηγη
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ