2017-03-24 09:57:49
Φωτογραφία για Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές της φυγάδευσης της Τερέζας Μέι -Τα είχε χάσει, έγιναν λάθη ενώ ο δράστης ήταν επικίνδυνα κοντά
Το βίντεο από τη φυγάδευση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, ενώ η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο ήταν σε εξέλιξη... 90 μόλις μέτρα μακριά, δίνει στη δημοσιότητα η Sun, σημειώνοντας ότι το υλικό της δείχνει ότι «ο μοναχικός λύκος τζιχαντιστής Καλίντ Μασούντ έφτασε επικίνδυνα κοντά της».

Σύμφωνα με την περιγραφή, η Τερέζα Μέι, βγήκε από το κτίριο του Κοινοβουλίου και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο, ωστόσο, όπως σημειώνεται, υπήρχαν ανοιχτά σημεία ανάμεσα στην ίδια και το σημείο που ο εξουδετερώθηκε ο Μασούντ. Στο βίντεο φαίνεται επίσης η Μέι να χάνει τον προσανατολισμό της και να κατευθύνεται σε λάθος κατεύθυνση, μέχρι να της υποδείξουν τη σωστή κατεύθυνση προς τη Jaguar XJ, ένα κατά παραγγελία θωρακισμένο όχημα που έχει αλεξίσφαιρα τζάμια.

Όπως σημειώνει πάντως η βρετανική εφημερίδα στην περιγραφή της, ο οδηγός της Jaguar φαίνεται να καθυστερεί μέχρι να βγάλει το όχημα από τον χώρο στάθμευσης στο παλάτι του Ουεστμίνστερ, «πυροδοτώντας φόβους ότι η πρωθυπουργός θα μπορούσε να μείνει ευάλωτη».


Πηγή μιλώντας στη Sun είπε: «Υπήρχε ανοιχτός χώρος ανάμεσα στο σημείο που ήταν ο τρομοκράτης και εξουδετερώθηκε και στο αυτοκίνητο της κ. Μέι. Δεν υπήρχαν κλειδωμένες πόρτες παρά μόνο δύο ανοιχτές στοές για τα οχήματα. Αν υπήρχαν περισσότεροι από ένας δράστες, μόνο ο Θεός ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί. Θα μπορούσαν να τρέξουν κατευθείαν μέσα από τις ανοιχτές καμάρες και να προσπαθήσουν να την μαχαιρώσουν ή να την πυροβολήσου».

Πώς διέφυγε η Μέι. Στην εικόνα φαίνεται πόσο κοντά στη Βρετανίδα πρωθυπουργό βισκόταν ο δράστης. Εικόνα: The Sun

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ο μακελάρης έτρεχε προς το κοινοβούλιο αφού πρώτα είχε παρασύρει τους πεζούς που διέσχιζαν τη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας βρισκόταν στο λόμπι που πραγματοποιούνται οι ψηφοφορίες. Πηγές αναφέρουν μάλιστα στη Sun ότι μόλις τρεις ξεκλείδωτες πόρτες τον χώριζαν τη Μέι. «Αν ο Μασούντ είχε διαλέξει διαφορετική κατεύθυνση, θα μπορούσε τρέξει ελεύθερα προς τη Βουλή των Κοινοτήτων και τα δύο λόμπι που πραγματοποιούνται οι ψηφοφορίες», ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές.

Το βίντεο της Sun, τραβήχτηκε λίγο αφού ο τρομοκράτης σκοτώθηκε, φαίνονται δύο αξιωματικοί να κατευθύνονται βιαστικά στην ασημένια Jaguar. Στη συνέχεια εμφανίζεται η Μέι να μεταφέρεται από σωματοφύλακες που έχουν τα όπλα τους σε ετοιμότητα, χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχουν και άλλες επιθέσεις.

Οι σωματοφύλακες στη συνέχεια διασκορπίζονται και ένας ελέγχει την έξοδο.

Μέσα στο όχημα της Μέι, ένας ένοπλος αστυνομικός κάθεται δίπλα της στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, και ένας άλλος πάλι ένοπλος δίπλα στον οδηγό.

Επιπλέον σε ένα μαύρο Range Rover επιβιβάζονται περισσότεροι αστυνομικοί. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, το μαύρο τζιπ για έναν ανεξήγητο λόγο οδηγεί προς τα εμπρός και στη συνέχει κάνει αναστροφή. Στη συνέχεια επιταχύνει και προς την πύλη Black Rod στην άλλη πλευρά του Κοινοβουλίου και κατευθύνεται προς την ασφάλεια της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στο τέλος του βίντεο ακούγεται ένας από την ομάδα ασφαλείας της Βρετανίδας Πρωθυπουργού να φωνάζει τρομοκρατημένος προς το προσωπικό του Κοινοβουλίου: «Μην βγαίνετε έξω. Ένα περιστατικό είναι σε εξέλιξη. Είμαι αστυνομικός. Παραμείνετε μέσα».

Σημειώνεται ότι η έξοδος της Μέι έγινε στις 2:42 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πηγή αναφέρει στη Sun: «Αν αυτή ήταν μία προσεκτικά σχεδιασμένη επίθεση, η χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη από εκείνη που οι βουλευτές είναι λιγότερο ασφαλείς όταν εισέρχονται στα λόμπι των ψηφοφοριών. Αν ένας ένοπλος έμπαινε από το κήπο του Νέου Παλάτι και έβρισκε την πρωθυπουργό στο ενώ πήγαινε στο αυτοκίνητο, η ασφάλειά της θα τίθετο σε σοβαρό κίνδυνο. Η επίθεση ήταν σοκαριστική, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη αν υπήρχε μία συμμορία με όπλα παρά ένας μοναχικός λύκος με μαχαίρια».

Φωτογραφίες και βίντεο: The Sun
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ