2017-03-24 11:31:36
Φωτογραφία για 9 μυστικά και κόλπα για να μην χρειάζεται να λούζετε καθημερινά τα μαλλιά σας - To 7ο είναι χρυσός!
To πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, λέει ο διευθυντής της κλινικής μαλλιών στο Boston Medical... Center. Όσοι λούζουν καθημερινά τα μαλλιά τους, οι σμηγματογόνοι αδένες τους αρχίζουν να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα. Ως εκ τούτου, καταλήγουν να βρίσκονται σε έναν πραγματικό φαύλο κύκλο.

Μας ενδιαφέρει αυτό το θέμα και αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να λούζεστε λιγότερο συχνά, και ταυτόχρονα τα μαλλιά σας θα είναι υγιή και όμορφα.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Για να παρατείνετε το διάστημα που τα μαλλιά σας θα είναι καθαρά, θα πρέπει να αποκλείσετε από τη διατροφή όλα τα λιπαρά και τα τηγανητά, τη ζάχαρη και το λευκό ψωμί και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας χωρίς λιπαρά και ξηρούς καρπούς. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων.


Χρησιμοποιήστε ένα ξηρό σαμπουάν

Για να κρύψετε τη λάμψη της λιπαρότητας, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες και ρίξτε ξηρό σαμπουάν στις ρίζες, αν είναι σε μορφή σπρέι, σε απόσταση 20-25 εκ. Αν είναι σε μορφή ταλκ, εφαρμόστε στις ρίζες. Περιμένετε 10 λεπτά και χτενίστε τα μαλλιά σας. Το ξηρό σαμπουάν δημιουργεί ένα προστατευτικό περίβλημα γύρω από τα λιπαρά μαλλιά, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο καθαρά.

Μην παραμελείτε τα αξεσουάρ μαλλιών

Αν έχετε αφέλειες, τότε θα φαίνεται ωραίο το χτένισμά σας με ένα δεμένο μαντήλι. Για να το κάνετε, είναι αρκετό να λούσετε μόνο τις αφέλειες ή να τις κρύψετε. Μπορείτε να κρύψετε τα άλουστα μαλλιά σας με μια ποικιλία από τσιμπιδάκια μαλλιών, ή στέκες με λουλούδια.

Δώστε προσοχή στη θερμοκρασία του νερού

Προσέξτε τη θερμοκρασία του νερού, την ώρα που λούζετε τα μαλλιά σας. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό ή ακόμα και ελαφρώς δροσερό, αλλά όχι καυτό. Το ζεστό νερό αυξάνει την ποσότητα του σμήγματος που εκκρίνεται από το τριχωτό της κεφαλής. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο και όχι με πιστολάκι.

Φτιάξτε πλεξούδες

Οι λιπαρές ρίζες μαλλιών μπορούν να καλυφθούν, αν κάνετε πλεξούδες τα μαλλιά σας. Όσο πιο μεγάλες είναι οι πλεξούδες, τόσο καλύτερα κρύβουν τα άλουστα μαλλιά. Ξύστε λίγο τα μαλλιά σας στην κορυφή και ξεκινήστε να τις φτιάχνετε. Οι πλεξούδες δεν πρέπει να φαίνονται λείες και πρέπει να φαίνονται ελαφρώς ατημέλητες.

Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν πάτε για ύπνο

Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ, χτενίστε τα μαλλιά σας και σηκώστε τα, έτσι ώστε να βρίσκονται στο άνω μέρος του μαξιλαριού. Αν το επιτρέπει το μήκος τους, μπορείτε να κάνετε μια αλογοουρά ή μια χαλαρή πλεξούδα.

Αλλάξτε τη θέση της χωρίστρας

Κάντε μια χωρίστρα από την αντίθετη πλευρά, που κάνετε συνήθως. Το μυστικό είναι απλό: οι τρίχες που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη θέση, χάνουν τον όγκο στις ρίζες και αποκτούν βρωμιά πιο συχνά στη συνηθισμένη θέση της χωρίστρας. Αυτή η αλλαγή, θα δώσει όγκο στα μαλλιά σας και θα ανανεώσει την εμφάνισή σας.

Μη κάνετε λεία τα χτενίσματα

Όταν επιλέγετε ένα χτένισμα, δεν είναι απαραίτητο να τα κάνετε να φαίνονται λεία, καθώς έτσι τα μαλλιά φαίνονται βρώμικα και λαδωμένα.

Η καλύτερη επιλογή είναι να χτενίσετε ελαφρώς τα μαλλιά στις ρίζες για να αποκτήσουν περισσότερο όγκο, και στη συνέχεια να τα κάνετε κότσο.

Πλένετε τακτικά τις χτένες σας

Προσέξτε την καθαριότητα των εργαλείων styling σας. Μαζεύουν σμήγμα, conditioner ή προϊόντα styling μαλλιών που στη συνέχεια περνάνε στα μαλλιά σας, ακόμα και αν είναι καθαρά. Οι βούρτσες και οι χτένες θα πρέπει να πλένονται μια φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό και σαπούνι ή σαμπουάν.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ