2017-03-24 16:17:32
Φωτογραφία για Οδηγός επιχείρησε να πέσει σε πλήθος πεζών στην Αμβέρσα
Συνελήφθη στην Αμβέρσα στο Βέλγιο ένας άνδρας ο οποίος επιχείρησε να μπει σε δρόμο με εμπορικά καταστήματα, με μεγάλη ταχύτητα και να παρασύρει πλήθος κόσμου «Στις 11:00 χθες το πρωί όχημα μπήκε στο δρόμο De Meir με υψηλή ταχύτητα και οι πεζοί έπρεπε να τρέξουν μακριά», είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Το αυτοκίνητο φέρει γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας και στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο οδηγός, «ένας άνδρας βορειοαφρικανικής καταγωγής» που φορούσε «στολή παραλλαγής», συνελήφθη κατά την καταδίωξη που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης.

Λίγη ώρα αργότερα, οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ο οδηγός είναι Γάλλος που ζει στη Γαλλία. Μάλιστα, στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα όπλα.

Μετά το περιστατικό, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Φαίνεται πως [στην απόπειρα επίθεσης] ενεπλάκη ένας γάλλος υπήκοος, με πιθανόν έναν ορισμένο αριθμό όπλων στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του –επαφίεται στους δικαστές να κάνουν μια δήλωση για αυτό– που επιδίωκε να σκοτώσει ή το λιγότερο να προκαλέσει ένα δραματικό επεισόδιο».

«Ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε υψηλή επιφυλακή και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας», πρόσθεσε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ