2017-03-25 11:17:14
Φωτογραφία για Επαφές Αναστασιάδη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη
Για την Ιταλία αναχώρησε από την Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Χθες το απόγευμα οι 27 ηγέτες των κρατών -μελών θα μεταβούν στο Βατικανό για συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τις επαφές του στην Νέα Υόρκη με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Σλοβακίας και της Βρετανίας, ο Nίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να επεξηγήσει δυσκολίες και προβλήματα που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

«Είναι προβλήματα, που άπτονται της λειτουργικότητας του κράτους, της μελλοντικής ασφάλειας των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, και γενικότερα προβλήματα, που αν δεν επιλυθούν κατά ορθό τρόπο και με βάση τις αρχές και αξίες και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε λύση που να γίνει αποδεκτή από τους Ελληνοκύπριους», τόνισε. Δήλωσε, επίσης, ότι η ανάπτυξη των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς «έτυχε απόλυτης κατανόησης».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ