2017-03-26 16:14:50
Φωτογραφία για Η μάχη των δελφίνων! Αυτοί είναι οι πιθανοί διάδοχοι του Σώρρα
Game of Thrones ή House of Cards, όπως και να το δει κανείς, η μάχη για τη διαδοχή του (καταδικασμένου πια) Αρτέμη Σώρρα...στην ηγεσία της Ελλήνων Συνέλευσις έχει ξεκινήσει και ήδη υπάρχουν και τα… φαβορί για να τον διαδεχτούν.

Αν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν πως η καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα θα έβαλε "ταφόπλακα" στην οργάνωσή του, οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ελλήνων Συνέλευσις Βασίλη Θεοδωρόπουλου για τη διαδοχή και την επόμενη μέρα, δημιουργούν νέα δεδομένα.

Άλλωστε, το καταστατικό της οργάνωσης προβλέπει την αλλαγή στην ηγεσία, για διάφορες αιτίες, μεταξύ των οποίων και η δικαστική απόφαση. Βέβαια, ο νέος πρόεδρος πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι είτε φυσικό πρόσωπο με ελληνική/κυπριακή ιθαγένεια (εξ αίματος και DNA) που όχι μόνο θα είναι ελληνικά ομιλών, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιος που μόνο θα σκέφτεται, θα σχεδιάζει, έχει πρόθεση και θα δημιουργεί στοχευμένη στρατηγική για να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και του Ελληνισμού στο παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει.


Click4more: Γυναίκα – κλειδί στην υπόθεση Σώρρα

Η μάχη της διαδοχής, όπως γράφει το Έθνος, έχει ξεκινήσει και ήδη υπάρχουν και τα πρόσωπα που εμφανίζονται ως τα επικρατέστερα για να διαδεχτούν τον Αρτέμη Σώρρα. Ο οποίος, δέκα μέρες μετά την καταδικαστική απόφαση της 17ης Μαρτίου, παραμένει άφαντος και ασύλληπτος.

Ο νέος αρχηγός μπορεί να μην… "κληρονομήσει" τα… 600 δισ., αλλά θα αναλάβει μια οργάνωση με 250 γραφεία σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες πιστούς οπαδούς.

Οι επικρατέστεροι διάδοχοι

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ο γενικός γραμματέας της Ελλήνων Συνέλευσις. Κατά πολλούς είναι το Νο2 της οργάνωσης και εκείνος που συχνά εκπροσωπεί τη Ε.ΣΥ. σε τηλεοπτικές εκπομπές. Εμφανίζεται "θεσμικός" και προσέχει τα λόγια του, αποφεύγοντας να χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως εκείνες του Σώρρα.

«Αφήνουμε στην κρίση των Ελλήνων πολιτών τη σημερινή δικαστική απόφαση κατά του Αρτέμη Σώρρα σε ποινή φυλάκισης 8 ετών για μια οικονομική διαφορά 42.000 ευρώ με τον πρώην δικηγόρο του και κουμπάρο του. Η απόφαση αυτή, ενώ αφορά προσωπική του υπόθεση είναι καταφανές ότι πρόκειται για αποτέλεσμα πολιτικής ώσμωσης εξαιτίας της δράσης του Αρτέμη Σώρρα και του φορέα Ελλήνων Συνέλευσις» έγραψε στο Facebook.

Φωτογραφία: ethnos.gr

Σε άλλο κείμενό του υμνεί τους προγόνους των Ελλήνων και στη συνέχεια γράφει: «Ο "εκλεκτός" περιούσιος λαός κατάφερε σε 1.600 χρόνια να συγγράψει μόνο ένα βιβλίο από περίπου 25 συγγραφείς την αποκαλούμενη "Αγία Γραφή", με αποκλειστικό κήρυγμα τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Αυτός ο ρατσισμός είναι η αποτύπωση του γονιδιώματος που φέρει ο συγγραφέας και είναι η αιτία της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς του ανθρώπου, αρχής γενομένης από τις βιβλιοθήκες των προγόνων μας».

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τα μέλη της οργάνωσης μετά την καταδίκη του αρχηγού, ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία ενός σιδηρουργού και έγραψε: ««Η σφυρηλασία είναι κατεργασία που ατσαλώνει το σίδερο με χτυπήματα. Τα χτυπήματα του κατεστημένου κατά του πολιτικού φορέα μας "Ελλήνων Συνέλευσις" και του προέδρου του, Αρτέμη Σώρρα, το μόνο που κάνει είναι να σφυρηλατεί την ενότητά μας και τη συνοχή μας. Γρήγορα θα καταλάβουν ότι είμαστε ως πολιτικός φορέας δυνατό, αρραγές και αδιάσπαστο σύνολο πολιτών, το οποίο συνεχώς αυξάνεται μέχρι να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τους τραπεζίτες δικτάτορες».

Βίκυ Χαραλάμπους: Η διευθύνουσα σύμβουλος και παλιά συνεργάτιδα του Σώρρα, η οποία, πάντως, δεν εμφανίζεται συχνά στο πλευρό του. Μέσα από τη σελίδα της στο Facebook αναλύει τα πολιτικά, νομικά και οικονομικά θέματα και αν κρίνει κανείς από τα shares που έχουν τα posts της, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Συμφωνεί με την άποψη του Σώρρα πως η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι αληθινό κράτος αλλά περισσότερο μια ιδιωτική εταιρία. Στις 24 Φεβρουαρίου είχε γράψει: «Μέσω των ΜΜΕ, θρησκειών, πολιτικής σκηνής, κομμάτων, δημοσίων προσώπων, φαρμακοβιομηχανίας, τροφίμων, καλλιεργειών, αέρα, νερού, τεχνών κ.λπ. βιάζουν καθημερινά τη νόηση, την ψυχή, το πνεύμα αλλά και το σώμα του ανθρώπινου είδους. Το υποσυνείδητο, το συνειδητό και το υπερσυνείδητο με κάθε τρόπο προσπαθούν να μονιμοποιήσουν το παράλογο, το παράνομο, το παρά φύσει, το παρά, παρά. Και συνεχώς βυθίζεται όλο και πιο πολύ ο άνθρωπος στη λήθη και ευνουχίζεται κρατούμενος στο σπήλαιο του παραλόγου και εξαλείφεται το φυσικό το λογικό, η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η αρετή το κάλλος κ.λπ. Εσύ γιατί αφήνεις να μονιμοποιείται και να εδραιώνεται τέτοια μιζέρια στη ζωή σου;».

Φωτογραφία: ethnos.gr

Σε άλλη ανάρτησή της, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία ενός λουλουδιού που φυτρώνει στην άσφαλτο και είχε σχολιάσει: «Μέσα από τη ρωγμή του τοξικού περιβάλλοντος, το τοξικό υπές κύτταρο, αναπνέοντας οξυγόνο και φωτιζόμενο από το ζωοδόχο ήλιο, ακολουθεί τη φυσική διόσαλη εντολή, ξεπροβάλει φρέσκο γεμάτο ζωντάνια για να συνεχίσει ως μέρος της φυσικής αέναης ροής, την πορεία του και να γράψει τη δική του ιστορία. Ας πάρουμε μαθήματα».

Ηλίας Μπασακιώτης: πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Τρίπολης. Ο άνθρωπος που οργάνωσε πριν από μερικούς μήνες την εκδήλωση στην Τρίπολη όπου σε μια κατάμεστη αίθουσα μίλησε ο Σώρρας και εκείνος που… εκνευρίζεται όταν οι πολίτες δεν πηγαίνουν μαζικά στις εφορίες για να καταθέσουν το εξώδικο που θα τους… απαλλάξει από τα χρέη.

«Ενα ψήφισμα σας ζητήσαμε να υπογράψετε, μια εντολή πληρωμής να καταθέσετε στην εφορία και να γραφτείτε στον πολιτικό φορέα για να κατέβουμε σε εθνοσυνέλευση και να κάνουμε κάθε άσκηση κυριαρχίας με βάση το παγκόσμιο δίκαιο των αυτόχθονων πληθυσμών. Και κολώσατε και το σκέφτεστε ακόμη. Φανταστείτε να σας ζητάγαμε να κάνετε ό,τι έκαναν οι τύποι με τους κόκκινους χιτώνες και τις ασπίδες με το Λ» έγραψε στο Facebook.

Και το έχει πάρει τόσο… ζεστά με τις αναρτήσεις, που τον μπλόκαρε το Facebook. Το έγραψε ο ίδιος: «Με μπλόκαρε το φέισμπουκ γιατί έριξα 2500 κοινοποιήσεις σε 3 μέρες. Δε μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν το λάθος. Αντί να διαμαρτύρεται το ποντίκι και το λαπτοπ μου διαμαρτύρεται το φέισμπουκ. Σοβαρευτείτε λίγο ρε».

Φωτογραφία: ethnos.gr

Ευάγγελος Ηρακλείδης: Το ίδιο δραστήριος με τον Μπασακιώτη και δημοφιλής, αφού οι αναρτήσεις του κοινοποιούνται από μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των εκατοντάδων σχολίων που έκανε την τελευταία εβδομάδα είναι και η παραπομπή στην ταινία The Matrix, όπου ο Αρτέμης Σώρρας παρομοιάζεται με το κόκκινο χάπι: «Παίρνεις το μπλε χάπι, η ιστορία τελειώνει. Ξυπνάς στο κρεβάτι σου και πιστεύεις αυτό που θέλεις να πιστέψεις. Παίρνεις το κόκκινο χάπι, μένεις στη Χώρα των Θαυμάτων και σου δείχνω πόσο βαθιά φτάνει η τρύπα».

Φωτογραφία: ethnos.gr
Πηγή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ